Loading...
30 augustus 2008 - Outhouse Festival
*
Datum:
30-08-2008 (zaterdag) 2057 dagen geleden
Tijd:
14:00 - 00:00
Straat:
Soesterbergsestraat 140
Bezoekers:
2
Muziekstijl:
Techno, Minimal, Techhouse
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Line-up:
T.Raumschmiere DJ-Set (DE), Shinedoe, Redshape (DE, live), Lady Aida, 2562, Applescal (live), Sandrien

Outhouse Festival
*
Outhouse Festival

Het altijd zo vredige dorpje Soest wordt op zaterdag 30 augustus opgeschrikt door een portie vooruitstrevende dansmuziek van de uiterste buitencategorie. Op de allermooiste festivallocatie van Nederland vindt die dag namelijk de 3e editie van het inmiddels gerenommeerde Outhouse Festival plaats.

Outhouse heeft hoog in het vaandel staan dat al haar bijzondere artiesten ruim baan krijgen in het wonderschone openluchttheater Cabrio. Opnieuw verdeeld over twee podia betekent dat een zomerdag vol warme techno, pompende house, gruizige electro en aan overgewicht lijdende dubstep.

Meest opvallende verschijning middenin de bosrijke entourage van de Soester Duinen is de Berlijnse rasentertainer T.Raumschmiere. Na zijn wereldhit 'Monstertruckdriver' in 2003, werd een heuse electropunkband geformeerd om vervolgens alle grote festivals plat te spelen. Met de kraker 'E' op zak en een aanstaand nieuw album is Marco Haas in 2008 levendiger dan ooit, sterk ontvlambaar zelfs!

Nederlands sterkste internationale troef op technogebied, want zo mag Shinedoe gerust genoemd worden, zoekt iets subtielere wegen maar is op de dansvloer uiteindelijk net zo trefzeker. Daarnaast vuurt Redshape, geheimzinnig verscholen achter zijn rode masker en gewapend met een batterij aan live-apparatuur, een dodelijke combinatie van (Detroit georiënteerde) techno, acid en electro af. Kan niet anders dan dat er een grootheid schuil gaat achter deze rode identiteit.

Een bijzondere vermelding verdient ook 2562 uit Den Haag. Groot gebracht met Plastikman en Maurizio, gooit deze NL Dubsteptrots internationaal heel hoge ogen met zijn recentelijk verschenen 'Aerial' album. Verantwoordelijk voor de beste dj-set ooit op Soester grondgebied is zonder meer Lady Aida. Inmiddels de 50 jaar gepasseerd maar muzikaal een stuk jonger, avontuurlijker en gepassioneerder dan menig nakomeling. Applescal niet meegerekend want dat is gewóón Nederlands grootste talent op melodieus technogebied. Border Community moet op den duur écht gaan uitkijken!

En dan vergeten we en passant Sandrien, Human Beings' Allert, de doldwaze acidcapriolen van 030303 en Dub Infusions dat zowat de hele vaderlandse dubsteptop meebrengt. Visueel begeleid door VJ Slof en verbaal ondersteund door Django de Vries kun je vanaf 14.00 in de middag tot 24.00 in de nacht terecht in het tussen Soest en Soestduinen gelegen openluchttheater. Al met al 10 uur smullen van muziek, 800 medeliefhebbers, het sprookjesbos en heerlijke hapjes en drankjes. Marathonfeestgangers dienen zich na middernacht te melden op de officiële Outhouse Afterparty in De Kelder te Amersfoort.

Voor slechts 17,50 in de voorverkoop (alleen online via www.outhouse.nl ben je onderdeel van deze happening. Let op! Er wordt aan de poort wel stevig gefouilleerd op hokjesgeestNieuws / Verslagen
*
Waardering 30 aug 2008 - Outhouse Festival
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area