Loading...
14 december 2007 - Housequake
*
Datum:
14-12-2007 (vrijdag) 2317 dagen geleden
Tijd:
22:00 - 04:00
Locatie:
 (4,5 / 5)
Straat:
Dommelstraat 2
Bezoekers:
1
Organisatie:
Party Planners BV
Prijs:
12,50 excl. fee Deur: 15,00
Max.bezoekers:
1.700
Hotels:
Bookings.com
Deel:


Extra info
*
locatie Grote zaal


Housequake
*
Housequake

Nog 2 keer Housequake oude stijl

Housequake, oftewel gelegenheidstrio Roog vs. Erick E en MC Gee, geeft zo'n tien keer per jaar een feestje. Deze feel good avonden staan bol van de meesterlijk gemixte hotte house tunes, enthousiast publiek en veel gezelligheid. De een-na-laatste Housequake editie van dit jaar staat gepland op vrijdag 14 december, in de Effenaar in Eindhoven. De allerlaatste van het jaar vindt anderhalve week later plaats op eerste kerstdag, dinsdag 25 december in het Paard van Troje, Den Haag. Opwarm deejays zijn in wisselende formaties Born to Funk, Baggi Begovic en Jeroenski. Dit worden de laatste twee Housequakes in oude stijl; spectaculaire plannen worden gemaakt voor in het nieuwe jaar. Watch Housequake boom blast the joint!

Terugblikken en vooruitkijken
Klein en vooral voor de gein begonnen, heeft het Housequake concept inmiddels een rotsvaste en vooraanstaande positie in uitgaansland verworven. Maar een beetje beweging kan geen kwaad, zoals de naam Housequake ook suggereert. Achterover leunen is er niet bij. Zo richting het einde van het jaar werd onlangs de Housequake balans opgemaakt. Gesteund door het enorme enthousiasme waarmee ze keer op keer onthaald worden door het publiek op de dansvloer, gaven Roog en Erick E aan een tandje erbij te willen zetten. Momenteel wordt er daarom gewerkt aan Housequake 'nieuwe stijl'. Vanaf maart 2008 in het land, naar alle verwachting. Tipjes van de sluier worden vooralsnog niet gecommuniceerd, maar oplettende bezoekers kunnen vrijdag 14 december en eerste kerstdag alvast wat voorproeven in Eindhoven dan wel Den Haag.

Housequake 14 december Effenaar Eindhoven
In deze periode voorafgaand aan het aankomende Housequake feestje, begint het weer te kriebelen bij publiekslievelingen Roog en Erick E. Druk als ze zijn met hun solo carrière, maken ze graag tijd voor hun gezamenlijke Housequake act. In de studio bereiden ze hysterische edits en mash-ups voor, die alleen te horen zijn tijdens Housequake avonden. Het is nog even wachten op eigen Housequake producties of een mogelijk vervolg op de cd van vorig jaar, maar in de tussentijd kunnen we het doen met de schijfjes die ze los van elkaar uitbrengen. De release van Roog's mix-cd 'D-fused & Digital; Amsterdam mixed by Hardsoul' vond plaats in de Londense Ministry of Sound en is sindsdien wereldwijd verkrijgbaar. Eind november komt Erick's compilatie uit, de dubbel-cd 'Addicted to Erick E'.

Vrijdag 14 december zijn het Baggi Begovic en Born to Funk die hen voorgaan. Ferdinand Lijnkamp, a.k.a. Born to Funk, bewees wederom tot de internationale top te behoren door het ADE grandioos af te sluiten tijdens de Closing Party in Panama. Na zijn succesvolle remixen van Ron Carroll's 'Boyz' en Soulprovider's 'Rise', komt Born to Funk deze maand in samenwerking met Lex Empress met zijn nieuwe track 'Disco Love'. De Rotterdamse dj/producer Baggi Begovic is zo mogelijk nog drukker bezig in de studio. Baggi's hype track van het moment 'Break of Dawn' komt begin volgend jaar uit, inclusief een vet pakket aan remixen van o.a. Lucien Foort, Groovenatics, Jeroenski, Belocca & Soneec en DJ Alexji. Een samenwerking met Funkerman resulteerde in het nummer 'Goodgod' en is binnenkort verkrijgbaar via Flamingo Recordings. Zijn remix 'Freak' (Sandy Rivera & Haze) verschijnt op de labels Sneakerz MUZIK en Defected. De remix van Tom de Neef's 'Dragonfly' wordt veelvuldig op de Nederlandse en Belgische radio gedraaid. Ook komt er een nieuwe release van zijn hand aan op Rogers Sanchez' Stealth label. En dan hebben we nog niet eens alles genoemd wat op stapel staat. Veel van het nieuwe werk is aanstaande 14 december te beluisteren in de Effenaar in Eindhoven.

Entree voor Housequake 14 december bedraagt 12,50 in de voorverkoop via www.beep.nl , de grotere postkantoren, GWK's, VVV's, Ticketlijn (0900-3001250) en bij de Effenaar dagkassa (13.00 - 18.00 uur). Op de avond zelf bedragen de tickets 15 aan de deur.

Housequake 25 december Paard van Troje Den Haag
Voordat Housequake jongens Roog vs. Erick E & MC Gee de draaitafels en het podium overnemen om er een merry x-mas van te maken, zijn het Baggi Begovic en Jeroenski die deze koude feestdag het publiek gaan opwarmen. Jeroenski liet onlangs tijdens het Amsterdam Dance Event weer eens goed van zich horen, tijdens het Cr2 labelfeest in Panama. Maar ook zijn Fire! set in Hotel Arena was indrukwekkend. Na de release van zijn remix 'One' (Peter Luts & Barbara Tucker), is nog recenter zijn 'Up & Down' (Brane) remix uitgekomen op het prestigieuze label Ministry of Sound. Zijn single 'Back Once Again' verschijnt binnenkort in Australië en staat nu al op 'The Annual', een compilatie die zo'n 250.000 keer over de toonbank gaat 'down under'.

Speciaal voor de x-mas edition is Housequake een warme samenwerking aangegaan met Deepheat, het clubconcept van organisatie Duistere Praktijken dat afgelopen voorjaar van start ging met een maandelijkse clubavond die doorgaans plaatsvindt in Club NL. Deepheat staat voor een avond vol met house zoals het volgens hen bedoeld is: deep, soulful en muzikaal. Greg van Bueren verwierf internationale bekendheid als productiewederhelft van broer Roog met de formatie Hardsoul. Maar ook als dj is hij momenteel stevig bezig. Zijn geluid creëert een zomerse zwoelheid, zelfs in de winter, dat voor een intiem sfeertje zorgt. Ook bij Timothy Watt pompt muziek door het bloed, met dj legende Robin 'Jaydee' Albers als oom. De twee Deepheat residents worden bijgestaan door een gast dj. Deze keer is dat Leroy Styles; geliefd om zijn groovende housesound. Op sommige momenten neigt zijn sound zelfs naar minimal of techno. Maar als je Leroy er zelf naar vraagt, zal hij antwoorden dat hij 'gewoon house' draait. Precies wat het publiek wil horen, tijdens een Housequake feest.

Housequake the x-mas edition! Entree dinsdag 25 december bedraagt 17,50 in de voorverkoop via www.beep.nl , de dagkassa van het Paard van Troje en de Sneakerz Stores in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Op de avond zelf bedragen de tickets 20 aan de deur. Voor meer Housequake informatie zie: www.housequake.nl en http://housequakepartys.hyves.nl .Waardering 14 dec 2007 - Housequake
*
(0 waarderingen)
*
Twitter HousequakeCrew
*

meer

layer1 area