Loading...
4 augustus 2007 - Gaypride
*
Datum:
04-08-2007 (zaterdag) 2449 dagen geleden
Tijd:
14:00 - 18:00
Locatie:
Grachten
Straat:
Prinsengracht, Amstel, Oude Schans
Bezoekers:
1
Prijs:
Gratis
Deel:
Line-up:Celebrate IT
*
Celebrate IT

Chemistry tijdens Gaypride 2007: Celebratie IT & Gaypride Summerjam

Dit jaar vindt in het weekend van 3 en 4 augustus weer de jaarlijkse GayPride plaats in Amsterdam. Hét gay-evenement van het jaar. Maar eigenlijk meer dan dat, het is vooral ook een feestelijk weekend voor en door Amsterdam. Ook Chemistry is hier ieder jaar aan verbonden met feesten op het Amstelveld, één van de mooiste pleinen in hartje Amsterdam. Dit jaar zelfs met twee events: op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus!

Celebrate IT (Party for Freedom & Tolerance)
De Amsterdamse discotheek "IT" was jarenlang het internationale visitekaartje van en voor gay -Amsterdam. Deze vermaarde club stond voor uitbundig feesten, kosmopolitische tolerantie en de spreekwoordelijke Amsterdamse vrijheden. Naast natuurlijk Manfred Langer (R.I.P) hebben Superdj's Jean en Marcello de IT groot gemaakt en deze club een eigen geluid gegeven. Vrolijk, geil, opzwepend, internationaal! En daarmee, tegelijkertijd de eerste, echte, grote house-club van Nederland op de kaart gezet.

Met het verdwijnen van de IT leek een tijdperk te zijn afgesloten en is alles anders geworden. Een tribute aan de IT, is meer dan alleen nostalgie. Het is ook een actueel statement voor vrijheid en tolerantie. En dat lijkt ons geen overbodige luxe anno 2007. Jean en Marcello zullen uit de kast komen met de grote klappers uit die tijd, al of niet in nieuwe jassen; geassisteerd door diverse vogels uit de Amsterdamse IT.

Vrijdag 3 augustus 2007:
Amstelveld, ter hoogte van Prinsengracht/ Utrechtsestraat
Jean & Marcello ft. Miss Nickie Nicole
19:00 uur - 01:00 uur
Entree: gratis

GayPride Summerjam 2007
Het podium en andere faciliteiten blijven in de nacht na 3 augustus staan om de volgende dag, zaterdag 4 augustus ingezet te kunnen worden voor de GayPride SummerJam. Dit is jaarlijks in de binnenstad een van de hoogtepunten van de GayPride. De dag begint daar al om 13.00 uur als opwarmer, waar de botenparade langskomt en daarna voor het feest wat daarna losbarst op het plein ter hoogte van de Prinsengracht en Utrechtsestraat. Als de canal-parade voorbij is gaan de speakers van het Summerjam-podium tot na middernacht volluit met DJ's als Dimitri, Max Morel, Victor Coral, Jaziah, Brian S., Tettero & Sven en andere gasten.

Zaterdag 4 augustus 2007:
Amstelveld, ter hoogte van Prinsengracht/ Utrechtsestraat
Dimitri, Max Morel, Tettero & Sven, Brian S.,Jaziah, Victor Coral & guests
19:00 uur - 01:00 uur
Entree: gratis

03-08-2007 - Gaypride: Celebrate ITWaardering 4 aug 2007 - Gaypride
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area