Loading...
26 mei 2007 - Emporium 2007
*
Datum:
26-05-2007 (zaterdag) 2518 dagen geleden
Tijd:
12:00 - 00:00
Bezoekers:
6
Organisatie:
The Matrixx
Max.bezoekers:
17.500
Hotels:
Bookings.com
Deel:

Emporium laatste nieuws
*
Emporium laatste nieuws

Emporium maakt zich op voor grootste editie ooit

De echte opening van het festivalseizoen staat voor de deur: Emporium, The Forbidden City! Op het terrein Berendonck wordt druk gewerkt om straks plaats te bieden aan meer dan 70 DJ's, tienduizenden partygangers en de lekkerste muziek. Emporium, The Forbidden City schrijft geschiedenis met een uitbundige decoratie en een mega-line up. De timetable wordt donderdag 24 mei bekend gemaakt.

Er is veel veranderd dit jaar op Emporium. Natuurlijk is er het Chinese thema, en dat zal de bezoeker dan ook groots terugzien. Het aantal DJ's is gegroeid van 55 naar meer dan 70. En het terrein is groter dan de twee voorgaande edities. En daarbij zijn terrein en tenten nu veel beter aangepast op de grillen van het Nederlandse weer. Zo worden er houten dansvloeren gelegd voor de open stages, houten vloeren rondom de bars en houten vloeren bij de toiletten zodat dit allemaal goed bereikbaar blijft. Daarnaast wordt voor het grootste gedeelte de entree overdekt en staan er op het terrein nog extra schuiltenten indien het echt heel erg slecht weer is. Natuurlijk hoopt iedereen - de organisatie incluis - op een stralend zonnetje, maar mocht dat onverhoopt toch niet zo zijn, dan is er dit jaar bepaald geen man overboord: de bezoeker die droog wil blijven, kan dat ook.

De line-up heeft dit jaar flink wat verrassingen, waarvan de grootste waarschijnlijk de Back to Back tussen Marco V en Benny R. is. De twee tegenpolen hebben er zin in. "Emporium heeft een lekker niks aan de hand festival gevoel, zoals het volgens mij zou moeten zijn. Niks hoeft alles mag," zegt Marco V. "Ik weet eigenlijk niet hoe het precies is gekomen dat ik met Benny B2B ga, het was er op eens en ik heb er veel zin in. Wat kan het publiek verwachten? Een lekkere energie volle progtechtribalhouse set :)!"
En Benny is al even enthousiast: "Ik ga het publiek verrassen. Het lijkt me erg leuk om drie verschillende sets te doen daar ik alle drie de keren op verschillende tijden draai en dus drie verschillende sferen kan creëren. Je zult dan op een enkele overlapping na vast geen grote gelijkenissen horen met de andere sets. Dat is dan ook meteen mijn kracht." (lees het hele dubbelinterview op www.matrixx.nl en www.emporiumfestival.nl

Ook op Emporium: de winnaars van de Dommelsch TWSTd DJ Contest: Jamie Lie A Kwie, jurywinnaar in 2005 en inmiddels wijd en zijd bekend van zijn spraakmakend sets in Off Corso, Thalia, Now & Wow, Rockit Open Air Festival 2005/2006, Paradiso en TWSTd QNSDY Outdoor. Zoek hem op voor een bijzondere mix van tech-house en minimal. En ook om beslist niet over te slaan: Timbalism, de publiekswinnaar van datzelfde jaar met de betere electro en techno en inmiddels doorgedrongen tot de draaitafels van Doornroosje, Poema en Paradiso en 3FM.

Wat vervoer betreft is Emporium weer prima bereikbaar zoals ook de voorgaande jaren. Er rijden bussen tussen Nijmegen Dukenburg en Berendonck en er is relatief veel parkeerruimte - al blijft het OV de beste optie. Let op: de NS zet geen extra late treinen in, dus de laatste trein = de laatste trein! Eventtravel heeft voldoende plaats voor bezoekers uit heel het land, check hun website: www.eventtravel.nl .

En als alles voorbij lijkt op Berendonck, gaat het al weer los in The Matrixx voor de Emporium Afterparty, met Benny Rodrigues, Sidney Samson, Dunca de la Funk en Secret Cinema (Live). Dit wordt (dus) een lekkere stevige sound op de after, niets om na een heftig festivaldagje bij in slaap te sukkelen, maar gewoon forse elektro met een flinke vleug techno! Tickets zijn tien euro, Emporium-vipkaarten geven gratis toegang tot de after.Waardering 26 mei 2007 - Emporium 2007
*
(0 waarderingen)
*
Twitter Emporium2012
*meer

layer1 area