Loading...
28 oktober 2006 - Novalectra 2006
*
Datum:
28-10-2006 (zaterdag) 2727 dagen geleden
Tijd:
21:00 - 06:00
Straat:
Beukenlaan
Bezoekers:
4
Organisatie:
Extrema
Vrijkaarten:
Winnaars hebben bericht gehad.
Prijs:
25,00 excl. fee
Max.bezoekers:
5.000
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Line-up:
Kevin Saunderson (us) *Live + DJ set, Aux 88 (us) *Live, Dr. Lektroluv (be), Steve Rachmad (nl), Kubus (nl) feat. Jawat! (nl) & Bang Bang (uk) *DJ set + Live, De Jeugd Van Tegenwoordig (nl) *Live, Seymour Bits (nl) *Live, Kubus (nl), Gideon (nl)

Programma Novalectra bekend!
*
Programma Novalectra bekend!

Exclusieve live-set Kevin Saunderson en electropioniers AUX 88 op afsluitfeest Dutch Design Week

De muziekprogrammering van NOVALECTRA 2006 is rond! Het eerste deel van deze speciale editie van Extrema's meest innoverende festival bestaat voornamelijk uit bekende elektronische hiphop- en funkgerelateerde live-acts. Later op de avond en nacht gaat het evenement over in de wat rauwere en meer diepe house, techno en electro. De electropioniers van AUX88 en een exclusieve live-set van technogoeroe Kevin Saunderson zullen garant staan voor een onvergetelijk afsluitfeest van de Dutch Design Week op zaterdag 28 oktober aanstaande.

Het programma van deze speciale editie van Novalectra is geïnspireerd op de straat en de cultuur daaromheen. Straatcultuur en haar lifestyle zijn inmiddels niet meer weg te denken. Tijdens de Dutch Design Week wil organisator Extrema laten zien dat design ook gewoon op straat ligt. De nadruk van het festival zal bij deze editie liggen op de grootste zaal van het Klokgebouw in Eindhoven. Op een groot podium met catwalk zullen deze editie extra veel live optredens plaatsvinden. Interactie met publiek, feest en show zullen dan ook centraal staan op deze speciale editie.

Enkele highlights uit het maarliefst 10 uur durende programma van Novalectra:

De avond wordt om 21.00 uur geopend door Kubus. Deze man uit Zwolle heeft met zijn beats en samenwerking met klinkende namen als Opgezwolle, DuvelDuvel en Jawat! de afgelopen twee jaar voor een ware aardverschuiving gezorgd in hiphopland. Met het album en de daarbijbehorende tour Buiten Westen hebben ze heel Nederland op haar grondvesten laten trillen en overtuigd met hun unieke elektronische, rockende hiphop.

Later op de avond zal Kubus een extra optreden doen waarin hij wordt bijgestaan door rapper Jawat! en Bang Bang. Deze laatstgenoemde artiest/straatdichter, afkomstig uit de ghetto van Londen, werkt momenteel samen met Kubus aan een nieuw album en zal voor een van de eerste keren live te zien zijn in Nederland.

Verder zullen tijdens dit eerste deel van Novalectra electrofunkmeester Seymour Bits (aka Bas Bron, Bastian, Comtron, Majoor Vlosshart: De Neger Des Heils) en De Jeugd Van Tegenwoordig een spetterend live optreden verzorgen.

In het nachtprogramma heeft Kevin Saunderson een prominente plek in het muziekprogamma. Deze techno/houselegende uit Detroit wordt samen met Juan Atkins en Derrick May gezien als de 'Godfather of Techno'. Ook is hij bekend van de klassieke househit 'Big Fun' onder de naam Inner City. Saunderson zal op Novalectra naast zijn dj-set ook een speciaal live optreden doen. Met deze live set heeft hij afgelopen zomer al enkele prominente buitenlandse festivals op zijn kop gezet. Nu is het de beurt aan Nederland!

Een ander bijzonder live optreden tijdens de Novalectra-nacht wordt verzorgd door de electropioniers van AUX88. Denk bij dit duo, eveneens afkomstig uit Detroit, aan rauwe, oldschool electro. Hun muziekstijl is het best te omvatten als breakbeat electrofunk met invloeden van New York electro, Miami bass en Detroit techno. Met stemvervormers en dikke bassen weten zij de dansvloer optimaal te bespelen.

Het nachtprogramma bestaat verder uit de bekende groene electro-dj Dr. Lektroluv, 's lands enige echte technoheld Steve Rachmad en Gideon van het befaamde Eindhovense labelcollectief Lessismorecordings.Waardering 28 okt 2006 - Novalectra 2006
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area