Loading...
19 februari 2006 - Namasté Welcome Home & the Chaishop
*
Datum:
19-02-2006 (zondag) 2979 dagen geleden
Tijd:
21:30 - 04:00
Locatie:
 (4,4 / 5)
Straat:
Weteringschans 6-8
Bezoekers:
Prijs:
9,99 excl. fee
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Time-table:
21:30-23:30: Chaishop (triphop / dub / ambient / live jam session), Steven HC (Ozmali Records), Nett0 (vocals, acoustic guitar), Swarup (hang, doumbek, santoor), Sid Raido (didgeridoo), Lina (flute)

23:30-04:00: Welcome Home (world psy / progressive / full on light)
Betty (Ajuca Productions, PL), Bart (Sonic Dragon Records, NL), Zen (Psykick Production, NL)


Namasté "Connecting Cultures" at Paradiso
*
Namasté "Connecting Cultures" at Paradiso

Namasté is een familie van muzikale magiers, expressive artiesten en reizigers van over de hele wereld. Het is een eigenzinnig platform, dat feesten doet ontstaan waar diverse stijlen muziek, stromingen en culturen met elkaar samenvloeien.

Alle hokjes worden samengesmolten om samen één magische energie te vormen, waarbinnen het universele dansritueel wordt uitgevoerd. Niet voor niets is de achterliggende gedachte van Namasté "Connecting Cultures"; Namasté legt daarbij nadruk op de nog altijd zeer levendige underground psychedelic scène, waar de oorspronkelijke vibe van muziek nog aanwezig is. Op veel feesten is die vonk niet meer aanwezig of slechts van korte duur. De drijfveer van het platform is dan ook het creëeren van een ultiem saamhorigheidsgevoel en een gevoel van gelukzaligheid. Het komt er op neer dat de aandacht niet ligt op de buitenkant van bezoeker, maar dat die aandacht juist verlegd wordt naar de binnenkant. Of zoals Namasté het zelf zegt: "The Light in me recognizes the Love in you".

Op 19 februari 2006 brengt Namasté de psychedelische trance scene een respectvolle groet toe vanuit de "basement" van de Amsterdamse pop tempel Paradiso. Na Vrieshuis Amerika, de Silo, de MS Stubnitz, het Blauwe Theehuis, The New Frontier, Mysteryland, Dance Valley, de Melkweg en de Rokerijen, treedt dan ook Paradiso toe tot de magische energie van Namasté. De house-warming begint, zoals het een house-warming betaamd, met een ontdekkingsreis door het nieuwe thuis; Een wereld van klank, geluid, tonen, ritme en melodie. Deze melange wordt in harmonie samengebracht als Davide Swarup op rustige, ritmische wijze, licht getinte sprookjes oproept met een Hang (familie van de steeldrum), terwijl NettO zijn verhaal vertelt met vocals en acoutische Gitaar. Laat je mee voeren naar de mystieke outback van Australie op de klanken van Sid Raido's Didgeridoo; huilende dingo's, lachende kookaburra's, het doordringende geluid van een roadtrain... Een toon die over de uitgestrekte vlakte drijft, achter de horizon verdwijnt om daarvoorbij voor eeuwig door te gaan. Je voelt de stilte waaruit de tonen ontstaan, de stilte die, tijdens het klinken van de tonen, bijna tastbaar is. De stilte waar de tonen uiteindelijk weer versmelten tot één licht Dit is het geluid van de snaren van de Santoor (Indiaas snaarinstrument) van Davide Swarup, waardoor je je waant in het prachtige India. Zodra zijn vingers ook de Doumbek (vaastrommel) beroeren, roept hij beelden op van de rijke Indiaase literatuur, beeldhouwkunst, muziek, dans, architectuur en schilderkunst. De tonen van Lina León's fluit benadrukken nogmaals de krachtige intensiteit van wat zich om jou heen voltrekt. De mix van dub, triphop, ambient en ambidelic van Steven HC (Ozmali Records), die de jam-sessie vergezeld in een taal zonder woorden, voegt al deze culturen samen in een schilderij van unieke vormen en kleuren. Tijdens deze spirituele ontdekkingsreis voel je je innerlijk licht weer in balans komen. Je voelt je een met de aarde, een met de elementen en bovenal je voelt je thuis!

Eenmaal bekomen van alle indrukken van deze rondreis, kan het welkomstritueel in alle hevigheid losbarsten. Betty (Gypsy Trance Maffia / Ajuca Productions, PL) vult de zaal met haar vrolijke, trancy en melodieuze psychedelic trance. Ze creeert een levendige, ontspannen en vredige sfeer, een gevoel van liefde. Zoveel liefde dat de energie die daaruit vrijkomt door Bart (Sonic Dragon Records, NL) omgezet kan worden in een mix van funky en groovy progressive en psychedelische trance. Het gevoel van liefde en de vrijkomende energie doen het innerlijk licht feller schijnen, iets dat alleen maar onderstreept kan worden door de magier Zen (Psykick Productions, NL), die in de tempel vol beelden en geluiden een full-on progressive set ten gehore zal brengen die alle bezoekers doet versmelten tot één dansende familie.

Na deze house-warming zullen de deuren van Paradiso op 2 april weer open staan voor vrienden, familie en reizigers van over de hele wereld. Aarzel niet, Namasté heet je ook dan van harte welkom!Nieuws / Verslagen
*
Waardering 19 feb 2006 - Namasté Welcome Home & the Chaishop
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area