Loading...
17 september 2005 - Introducing DistrictQ
*
Datum:
17-09-2005 (zaterdag) 3136 dagen geleden
Tijd:
23:00 - 03:00
Locatie:
 (4,7 / 5)
Straat:
Amstel 80
Bezoekers:
Prijs:
8,00 excl. fee
Muziekstijl:
hiphop, funk en up-tempo breaks
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Line-up:
Rockstar Dim Browski (KISS) , DJ Zoe ,DJ Center (Rootdown / NYC), MC Baba Israel (Velour Records / NYC).

DistrictQ een nieuw evenement in Amsterdam
*
DistrictQ een nieuw evenement in Amsterdam

Op zaterdag 17 september organiseert KISS (supported by 55DSL) de 1e uit een reeks van vier (culturele) events met als titel DistrictQ in Studio80 Amsterdam.

Het concept DistrictQ is gebaseerd op de legendarische kunstenaarswijken als Greenwich Village (NYC) en Montmartre (Parijs) waar in vervlogen tijden kunstenaars, schrijvers, intellectuelen en non-conformisten samenkwamen, hun visies deelden en elkaar van feedback voorzagen. Deze wijken vormden de ideale broedplaatsen voor vernieuwende ideeën en trends.

Met deze kunstenaarsgemeenschappen als inspiratiebron creëert KISS nu een innovatief, virtueel en fysiek platform voor creatieven, genaamd DistrictQ. De vier naamdragende events, waaronder twee exposities tijdens de Amsterdamse en Rotterdamse museumnacht vormen de inleiding op een hiervoor in 2006 te realiseren website. Deze groots opgezette site vormt een 'social network portal' waar creatieven een eigen huisvesting kunnen creëren, gevonden kunnen worden en elkaar van feedback kunnen voorzien.

De officiële lancering van het concept DistrictQ op 17 september in Studio80 wordt muzikaal vormgegeven door resident deejay Rockstar Dim Browski (KISS) en Zoe met als speciale internationale gasten DJ Center (Rootdown / NYC) en MC Baba Israel (Velour Records / NYC).

DJ Rockstar Dim Browski (NL)
Rockstar Dim Browksi is initiatiefnemer en resident deejay van de organisatie KISS. Een veelzijdige muzikale duizendpoot die moeiteloos de brug slaat tussen hiphop, funk en up-tempo breaks. Dim is meer dan een talenvolle deejay, zijn creativiteit, passie en charisma zijn trademarks voor zijn 'cutting edge' deejay sets.

DJ Zoe (NL)
Runner-up Zoe is een van de snelst rijzende sterren binnen het Rotterdamse circuit. Een talentvolle deejay welke beschikt over een ongekende hoeveelheid muzikale kennis en deze daarbij uitstekend over kan brengen op het publiek.

DJ Center (Rootdown NYC / USA)
DJ Center is een van de drie deejays van het legendarische Rootdown soundsystem en schitterde met grote namen als Bobbito, Spinna, Rob Swift, Qool Marv, J-Boogie, Numark, Large Professor, Pete Rock, and Grandmaster Flash. In juni 2005 verscheen zijn dubbel album Feel What I'm Feelin' met een sublieme mix van Hiphop, Soul en Jazz.

Live on stage: MC Baba Israel (Velour Records / USA)
Baba Israël is naast een gerenommeerde poetry artiest een klassiek geschoolde emcee met een uitzonderlijke flow en een meesterlijke 'freestyle'. Hij deelde het podium met o.a. The Roots, Outkast, de legendarische Lester Bowie, Method Men en Redmen.

Tijdens alle DistrictQ events worden bezoekers in de gelegenheid gesteld een weblog aan te maken en zich aan te melden voor de DistrictQ-community.

In de aanwezige blackbox kan het publiek zijn of haar eigen 55 seconds of fame beleven. Beeldkunstenaar Jasper Springeling maakt headshots van DistrictQ bezoekers die vervolgens op groot scherm gebeamd worden. Video-opnames van deze sterren zullen worden gebruikt als backdrop op de volgende events.

Performance kunstenaar NaferLovesYou zal DistrictQ bezoekers door middel van labeltags met persoonlijke one-liners van een andere identiteit voorzien en fashion King 'Taco Stuiver' draait zijn 'all time favourites' in zijn mobiele 'mono drive in'.

Initiatiefnemer Kiss is als event-organisatie een voorloper in de Nederlandse creatieve scène. Kiss is diepgeworteld in de hedendaagse straatcultuur en kenmerkt zich door grootstedelijke, innovatieve en multidisciplinaire projecten! Naast Kiss wordt DistrictQ ondersteund door 55DSL, een jong kledingmerk met de focus op stadscultuur en actieve lifestyles.

De samenwerking tussen 55DSL en Kiss binnen het project DistrictQ ligt voor de hand; Beide partners zijn sterk cultureel georiënteerd met een speciale interesse voor de veelzijdige stadscultuur en de wil zich te onderscheiden van de massa.Nieuws / Verslagen
*
Waardering 17 sep 2005 - Introducing DistrictQ
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area