Loading...
25 may 2012 - Impolite Garage Fest
*
Date:
25-05-2012 (friday) 1093 days ago
Time:
18:00 - 04:00
Location:
Street:
Grote markt
Visitors:
0
Price:
Free
Max.visitors:
900
Hotels:
Bookings.com
Website:
www.gmdh.nl
Share:
Line-up:
Los Tiki Boys, Sheetah et les Weismüller


Impolite Garage Fest
*

Published: 25 April 2012

Het festival dat de beat weer terugbrengt naar Den Haag!

Impolite Garage Fest is terug, en wel op vrijdag 25 mei aanstaande. Ontstaan in 2003 als initiatief van The Peptones om de beatmuziek weer terug te brengen naar de stad waar ze thuishoort.

De zesde editie van het festival wordt er één die alle vorige edities moet doen vergeten. Overdag treden, tijdens het PopHotSpot Festival, Los Tiki Boys en Sheetah et les Weismüller op en 's avonds gaat het avontuur verder met de legendarische bands The Cynics, The Ripe en The Peptones. De avond wordt, geheel in lijn met het festival, afgesloten door Amsterdam Beatclub.

Overdag, tijdens het PopHotSpot Festival (17 mei t/m 3 juni) kun je gratis genieten van Los Tiki Boys (NL). De boys brengen instrumentale surfmuziek en kunnen met recht een Nederlandse supergroep genoemd worden. Ook doet Sheetah et les Weismüller (FR) zijn intrede op het carrousel podium op de Grote Markt.
De band maakt garagerock pur sang, terwijl de zanger als een dolle hond over het podium kruipt. DJ Jorge Explosion (ES) draait tussen de optredens door plaatjes op het carrousel-podium. Dit alles is een goede opwarmer voor wat ’s avonds komen gaat.

Want met The Cynics (USA) heeft het Impolite Garage Fest de gedroomde headliner voor het avondprogramma in huis. Vanaf midden jaren tachtig staan The Cynics aan de absolute frontlinie van de Amerikaanse garagerockrevival. De shows vol energie en de liedjes rauw maar melodieus.
The Ripe (USA) komt voor het eerst naar Nederland. Deze mannen vinden hun roots in garagerock, psychedelica, folk en power-pop. The Peptones mogen natuurlijk als organisatoren van het festival niet ontbreken. De heren brengen energieke garagerock ‘n roll met orgel en mondharmonica! Om dit concert, dat plaats vindt in poppodium SuperMarkt, bij te kunnen wonen zijn kaarten online en aan de deur te verkrijgen.

De heren van de Amsterdam Beatclub sluiten de festival dag toepasselijk af met greasy soul, swinging beats, go-go en 60's garage, psych en meer. Amsterdam Beatclub is al meerdere malen te gast geweest in de SuperMarkt en hebben daar bewezen de zaal om te kunnen toveren in een kolkende, dansende massa.


Impolite Garage Fest (onderdeel van het PopHotSpot Festival)
Vrijdag 25 mei 2012
Grote Markt: Los Tiki Boys, Sheetah et les Weismüller. Aanvang: 18.00. Entree gratis.
Poppodium SuperMarkt: The Cynics, The Ripe, The Peptones. Aanvang: 21.30. Kaarten €7,50 (online en aan de deur verkrijgbaar)
Nachtprogramma: Amsterdam Beatclub: poppodium SuperMarkt. Aanvang: 23.00. Gratis entree.News / Reports
*
layer1 area