Loading...
17 mei 2012 - DEAF & WORM: Club Night
*
Datum:
17-05-2012 (donderdag) 1100 dagen geleden
Tijd:
21:00 - 03:00
Locatie:
Straat:
Boomgaardsstraat 71
Bezoekers:
0
Prijs:
10,00 excl. fee
Hotels:
Bookings.com
Website:
www.worm.org
Deel:
Line-up:
Lower Dens [US], TokTek, Carter Tanton [US], Afrobot, Noorderlicht010


DEAF2012 slaat handen ineen met TodaysArt, REWIRE en WORM
*
flyer DEAF & TodaysArt: Opening Night

Gepubliceerd: 19 april 2012

DEAF2012 slaat handen ineen met TodaysArt, REWIRE en WORM voor veelzijdig clubprogramma

Het Dutch Electronic Art Festival (DEAF) presenteert van 16 t/m 20 mei in samenwerking met TodaysArt, REWIRE en WORM een veelzijdig en uitgebreid clubprogramma in WORM Rotterdam.

Met namen als Edwin van der Heide, Jimmy Edgar, Kuedo, The Sight Below, Kangding Ray, Egyptrixx, Ital Tek, Pierre Bastien, Lower Dens, Conforce en TokTek biedt het festival, in een aaneenschakeling van vier nachten, een uitzonderlijke mix van internationale en Nederlandse artiesten en spectaculaire visuele aankleding van het Rotterdamse Noorderlicht010.

Kick-off op woensdag met vooruitstrevende beats en zware bassen
DEAF2012 en TodaysArt verzorgen de openingsavond van het festival op 16 mei met een energieke liveshow van de Canadese artiest Egyptrixx (Night Slugs). In deze set zal hij materiaal van zijn opkomende release op Modeselektor’s Monkeytown Records ten gehore brengen. Verder verzorgen Coco Bryce, Ruwedata (Lowriders) en Tomlaan buitengewone ritmische structuren bestaande uit vooruitstrevende beats en zware bassen.

Avontuurlijke concerten en live optredens op donderdag
Op 17 mei programmeert DEAF2012 samen met WORM een avontuurlijk muziekprogramma. Van de melodische en dromerige popmuziek van Lower Dens tot de elektronische piep-knor arrangementen van TokTek. Op het programma staan verder Carter Tanton en Afrobot.

Planet Mu en Raster-Noton acts in clubprogramma vrijdagavond
Vrijdag 18 mei staat in het teken van de samenwerking tussen DEAF en REWIRE. Onder de noemer DEAF & REWIRE: Club Night wordt een clubprogramma gepresenteerd waar abstracte beats en stevige bassen centraal staan. Dit levert een futuristische cocktail op van glitch, ambient en post-dubstep. Planet Mu artiesten Kuedo en Ital Tek vormen samen met Kangding Ray (Raster-Noton) de spil van het programma. Nederlands talent als Torus, Filosofische Stilte en Mr Lowman maken de line-up compleet. De foyer wordt gehost door Eclectro, het blog voor vernieuwende elektronische muziek.

Slotavond en viering 30-jarig bestaan V2_ op zaterdag met club acts en performances
Tijdens de slotavond van DEAF op zaterdag 19 mei wordt i.s.m. TodaysArt het 30-jarig bestaan gevierd van V2_, het Rotterdamse instituut voor de instabiele media. Jimmy Edgar (Warp) zal voor de eerste keer in Nederland verschijnen sinds zijn nieuwe release op Scuba’s Hotflush label.
In zijn liveshow pulseert een felle LED-installatie op elk geluid. Een andere zeer unieke verschijning is het live optreden van The Sight Below (Ghostly International / Touch) waarin post-minimalisme, drones en organische elektronische muziek de boventoon voeren. Conforce (Delsin / Rush Hour) is aanwezig voor een liveset vol diepe en atmosferische techno.
Edwin van der Heide speelt met de perceptie van geluid en ruimte van bezoekers in de live performance Shape-V2_, waarin een acht-kanaals speaker set-up als instrument wordt gebruikt. Multi-instrumentalist Pierre Bastien zal een live performance opvoeren van zijn muzikaal surrealistische mechanische orkest.

Interactieve Onderdompeling met CREW - Terra Nova
Een ander hoogtepunt uit het DEAF2012 performance programma is Terra Nova van CREW: een immersieve theaterervaring. Op 17, 18 en 20 mei is het twee keer per dag mogelijkheid om ondergedompeld te worden in het duizelingwekkende landschap van de Zuidpool.

DEAF2012: The Power of Things
Van 16 mei t/m 3 juni 2012 wordt het Dutch Electronic Art Festival (DEAF2012) gehouden in Rotterdam. DEAF2012 presenteert onder het thema The Power of Things een internationaal festival met (muziek-) performances, een symposium, workshops, debatten, netwerkbijeenkomsten en een tentoonstelling in het monumentale voormalig postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam.layer1 area