Loading...
30 april 2012 - Exprezz QDay Op Straat
*
Datum:
30-04-2012 (maandag) 718 dagen geleden
Tijd:
12:00 - 20:00
Locatie:
Frederiksplein
Straat:
Frederiksplein
Bezoekers:
2 742
Prijs:
Gratis
Facebook:
6 likes (shares:8, comments:0)
Deel:

Queensday Technofestijn in het hart van Amsterdam.
*
flyer Exprezz QDay Op Straat

Straf, recht voor zijn raap en hartverwarmend viert Exprezz ook dit jaar de verjaardag van onze Koningin-moeder mee.

Op het erepodium vanzelfsprekend de maatgevende artiesten uit de stal van Exprezz met hun vrolijke kornuiten.

Exprezz op Straat heeft dit jaar wederom het roemruchte Café Oosterling aan het sfeerverhogende Frederiksplein als locatie en is daarmee tijdens deze Koninginnedag een van de weinige podia voor elektronische muziek in het kloppende hart van onze mooie hoofdstad.

De schaarste aan elektronische muziek in de binnenstad tijdens deze Koninginnedag wordt door Exprezz flink gecompenseerd met een niet kinderachtig te noemen line-up waar weinig aan toe te voegen valt.
Aanvoerders van het serieuze en internationaal gerespecteerde clubtechno kamp Bart Skils, Anton Pieëte en Makcim zijn de massieve fundamenten onder de grenzeloze no-nonsense house op volle toeren van Ille Bitch, Stefano Richetta en Vincenzo de Bull, die weer worden aangevuld door Philip Young en de sexy, doch rauwe dames Delicatesse met relevante en smerige tech house uit de krochten van de nacht.
Ferro en Daan Donk zijn de jonge honden en bewezen talenten op het podium die met hun frisse visie en dito navolging dit grote feest compleet maken met hun ongelikte en compromisloze underground house voor beginners tot vergevorderde liefhebbers.

De stats liegen er niet om. Bart Skils is de ongekroonde koning van de 2e generatie Nederlandse techno artiesten. De man van het baanbrekende Voltt Loves Summer festival waarmee hij jaarlijks de grootste namen uit de scene naar Amsterdam haalt en van Static en Traffic en producties op het Londense Pure Plastic en 100% Pure.
Samen met Anton Pieëte vormt hij op het podium en ook succesvol in de studio het duo District One.
Pieëte op zijn beurt verankerde zichzelf in en met de gevestigde orde met zijn baanbrekende geluid, opgepakt door een nieuwe generatie technoliefhebbers die minimal omarmden voordat het naar deze naam luisterde en klaar waren voor de verdere ontwikkeling. Eigenhandig en met zijn maatje Skils tekende hij voor aardverschuivende producties.

Makcim beheerst het onderkoelde temparement van zijn moederland Rusland, en is de man die techno van een sexy randje voorziet door zijn grotendeels vanaf vinyl komende sets van techno en geraffineerde deep house. Ille Bitch is een veel en graag geziene gast tijdens de verschillende CLICK edities en is de op hip hop gestaafde underdog van de underground house, wat zich vertaald in verfrissende en treffende sets.
Exprezz en CLICK organisator Stefano Richetta behoeft op zijn eigen feest weinig introductie. De man die het gezicht van de techno-scene in Nederland een (trotse) lach heeft gegeven en achter de draaitafels geïnspireerd door de groten der aarde, die hij zelf bij hun voornaam aanspreekt, simpelweg lekkere kwaliteitshouse sets weg zet.

Vincenzo de Bull blijft scoren en vol gas gaan met zijn prikkelende en haarzuivere vloeiende sets van house en deep house. Koersvast en zonder grollen pakt hij zijn publiek volledig in met zijn aanstekelijke energie. Philip Young brengt het internationale tech house geluid in zijn rauwe kosmopolitische stijl. Delicatesse is de naam van het moment.
Op het oog sexy dames, waarachter echter stevige muziek, geïnspireerd door de underground scene van technohoofdstad Berlijn, schuilgaat. Fonkelende, reizende en geliefde sterren aan het firmament. Ferro draait als sinds zijn 13e en organiseert inmiddels zelf Midnight Freaks in club Air en produceert voor labels als Carnivale en Soulman.
Daan Donk is de succesvolle programmeur voor de enige echte strandclub van de Nederlandse kust, Woodstock in Bloemendaal aan Zee. Als dj stond hij daar al op verschillende edities, waaronder CLICK at the Beach.

Kortom een warm, sfeerverhogend en origineel feest in de binnenstad van Amsterdam, waaruit verder bijna alle feestelijke initiatieven inmiddels verbannen zijn. Exprezz op Straat bij Café Oosterling op de hoek van het Frederiksplein, voor het vriendelijke onder-ons-gevoel en van 12:00 tot 20:00 dansen met de gekleurde zonnebril op en de handen in de lucht op een selectie van de beste elektronische artiesten van vandaag.
Voor elkaar, met elkaar. Lange leve de Koningin! En moge het vrij feesten in onze hoofdstad op de mooiste dag van het jaar ook nog lang mogen leven. Als het aan Exprezz ligt in ieder geval wel.

Exprezz op Straat is vanzelfsprekend GRATIS!

Bart Skils
Anton Pieete
Ille Bitch
Stefano Richetta
Philip Young
Makcim
Vincenzo de bull
Delicatesse
Daan Donk
Ferro

Gratis
12.00 - 20.00 uur
Maandag 30 april 2012
Fredriksplein Amsterdam


Een overzicht van de koningsdag muziek evenementen in Amsterdam vind je hier: Koningsdag Amsterdam


Dit nieuwsbericht is ook verspreid via onze nieuwsbrief. Wijzig instelling om aan te melden


Waardering 30 apr 2012 - Exprezz QDay Op Straat
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area