Loading...
30 april 2012 - Queensday
*
Datum:
30-04-2012 (maandag) 716 dagen geleden
Tijd:
13:00 - 00:00
Locatie:
 (3,3 / 5)
Straat:
Korenmarkt
Bezoekers:
2
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Line-up:
OohChic
Miss Sugaware
Wouter Vink
Jeroen Nieuwenhuize
Paul Turner
Christopher Max
Barry Barrylas

Afro Bros, Skitzofrenix en Ferri Somogyi (oa. GTST)
Jan Kooper (Sax)

Sunnery James & Ryan Marciano, MC Mitch Crown

Achterplein:
DJ Mark (Bloopers), DJ Joost (Juicy Lucy), Rico South (The Level), DJ Bert (Bumpers), DJ Laurenz (Juicy Lucy), DJ Kees (Juicy Lucy)


Korenmarkt in de ban van Oranjefees
*
flyer Queensnight Korenmarkt

Op 29 en 30 april staat de Korenmarkt in Arnhem weer geheel in het teken van het Oranjefees.

Net als in de rest van de stad zijn de voorbereidingen al maanden in volle gang.
Met twee podia en een programmering die gevarieerder is dan ooit lijkt de Korenmarkt dit jaar weer een van de grote trekpleisters te worden van het feest.

Het thema Feel the 90’s wordt wegens het overweldigende succes van vorig jaar herhaald op Koninginnenacht.
Vanaf 18:00 uur begint de ‘trip down memory lane’ langs de populaire jaren negentig. Hierbij zijn DJ Doa en DJ Jelmer uiteraard weer van de partij.

Om de jaren negentig totaal te kunnen voelen is er een spetterend optreden van het populaire duo 2 Brothers on the Fourth Floor. De avond wordt ook weer ondersteund door VJ’s met clips uit de 90’s en live beelden van het publiek.

De Soultrain stopt dit jaar met Koninginnenacht op het podium achter de Korenbeurs. Onder de bezielende leiding van Diva Patricia passeren de beste soulclassics de revue. Ook Walter Witlov en MC JayJay zijn van de partij, waardoor het bijna onmogelijk wordt om niet te dansen.

Om middernacht stopt het feest op het plein, maar in alle horecagelegenheden aan de Korenmarkt gaat het feest nog tot in de kleine uurtjes door.

30 april
Na een heel kort nachtje opent Miss Sugaware het feest alweer om 13:00 uur. Daarna is het de beurt aan Voice of Holland ster Wouter Vink. De rasechte Arnhemmer wordt begeleid door een toetsenist en een gitarist. Ook Jeroen Nieuwenhuize is weer van de partij. Voor het derde jaar achter elkaar gaat de Radio 538 DJ het plein op zijn kop zetten met zijn zwoele stem.

Een van de absolute hoogte punten dit jaar is Paul Turner, die eveneens hoge ogen gooide bij TVOH. Hij speelt altijd feilloos in op het publiek en het is altijd weer een verrassing wat hij precies gaat doen. Turner is ruim twee weken later te zien in een uitverkochte Amsterdam ArenA met de Toppers.
De laatste VOH kandidaat die komt optreden is niemand minder dan de Amerikaan Christopher Max. Samen met DJ Barry Barrylas geeft hij een optreden met gitaar en vocalen.

De avond wordt geopend door een act met internationale allure. OohChic reist de hele wereld over en stond onder andere met Marco Borsato in het Gelredome.

De rest van de avond wordt ingevuld door DJ’s. Met optredens van Afro Bros, Skitzofrenix en Ferri Somogyi (oa. GTST). Als special guest verzorgt saxofonist Jan Kooper een optreden. Kooper speelde onder andere met Doe Maar en Nick & Simon.

Het tweedaagse festijn wordt afgesloten door het wereldberoemde DJ duo Sunnery James & Ryan Marciano met Mitch Crown als MC.
Het achterplein staat in het teken van feestcafé. DJ Mark (Bloopers), DJ Joost (Juicy Lucy), Rico South (The Level), DJ Bert (Bumpers), DJ Laurenz (Juicy Lucy) en DJ Kees (Juicy Lucy) zetten het plein in vuur en vlam met de meest herkenbare feestnummers. Dit doorgewinterde DJ team gaat er ook dit jaar weer een heel groot feest van maken op het podium achter de Korenbeurs.

Het gehele evenement is gratis toegankelijk en meer info is de vinden op www.korenmarkt.nl .

Programmatijden:

Zondag 29 april van 18:00 uur t/m 00:00 uur
Maandag 30 april van 13:00 uur t/m 00:00 uur


Een overzicht van de koningsdag muziek evenementen vind je hier: KoningsdagNieuws / Verslagen
*
Waardering 30 apr 2012 - Queensday
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area