Loading...
5 april 2012 - De Verlichting & Helix
*
Date:
05-04-2012 (thursday night) 742 days ago
Time:
00:00 - 04:00   (06-04-2012 00:00 - 04:00)
Location:
 (4,4 / 5)
Street:
Lijnbaansgracht 238
Visitors:
Win tickets:
Winners have been notified.
Price:
6,00 excl. fee
Max.visitors:
450
Hotels:
Bookings.com
Share:
Line-up:
Dassive, Arie, Micky B, DjesH


Speciale jubileumprogrammering voor Sugarfactory
*

7-jarige club vanaf april altijd 7 dagen open

De Amsterdamse Sugarfactory bestaat in april 7 jaar en gaat daarnaast ook nog eens 7 dagen per week open! Dat vraagt om een feestje en dat geeft de multidisciplinaire club haar bezoekers dan ook.

Gedurende 1,5 week loopt er in Sugarfactory een speciale jubileumprogrammering. Propvol extra performances, bijzondere dj’s, partypremières, kunst-exposities, gratis cabaret en een human dupstepbox.

Sugarfactory opent vanaf de jubileumweek bovendien een nieuwe zaal waar jong talent zich kan presenteren en kleinere feesten en events kunnen plaatsvinden. Een interessante plek om nieuwe dingen te ontdekken, in zowel de vooravonden als nachten. Hieronder vind je de highlights van het bomvolle jubileumprogramma.

Woensdag 28 maart: Illustratrice Nienke Schellinghout Diaz sluit haar expositie af met een bijzonder feestje met het bandje Döppelganger van 20.00 tot 00.00. Gratis entree voor iedereen!

Donderdag 29 maart: Istanbul is hipper dan je misschien denkt. De Turkse houselegende Mercan Dede komt dit bewijzen met de clubnight Istanbul Vibes. Deze bijzondere avond is een officieel onderdeel van het Turkey Now! Programma, ter ere van 400 jaar diplomatieke banden tussen Nederland en Turkije.

Vrijdag 30 maart: in de vooravond kan je gratis genieten van een mix van stand-up comedy en cabaret bij Cabaret Factory. Vanaf middernacht neemt de gloednieuwe avond Zoet! het over. Dit is de kick-off van deze nieuwe maandelijkse avond waar niemand minder dan de eclectische hiphop virtuoos Snelle Jelle en de immer stijlvolle Lee Stuart achter de wheels of steel kruipen. Ook komt new kid on the block Lee Millah langswippen voor een portie vrouwvriendelijke dubstep.

Zaterdag 31 maart wordt het een grote melting pot van performances bij SSSST! It’s a Big Curious Party. Slechts twee keer per jaar geeft het creatieve collectief Curious Behaviour haar eigen feest. Centrale vraag hierbij is ‘Hoe reageert het publiek op performances?’.
Voor de jubileumeditie haalt de organisatie de beste performers van stal en is er een gastoptreden van opkomend singer-songwriter Florian Wolf. Music maestros Tom Trago, Carlos Valdes, Daniel Zuur zorgen ervoor dat het dak er zeker af gaat.

Zondag 1 april: al 7 jaar een begrip in SugarFactory is Wicked Jazz Sounds. Deze langlopende clubnight ontbreekt uiteraard niet in het jubileumprogramma en host op zondag 1 april een speciale editie.

Maandag 2 april is er een expositie-opening van de talentvolle fotografe Fleur Bult. Zij nodigt de fragiele singer-songwriter Jyoti uit voor een sfeervolle avond met een mystiek tintje. Daarna is Family Affairs van de partij voor een feestje tot 03.00. Entree hierbij is 5 euro.

Dinsdag 3 april wordt de nieuwe foyer ingeluid met een gastoptreden van een van Nederlands nieuwste talenten. Wie precies houden het nog even geheim, maar houd de Sugarfactory site in de gaten!

Woensdag 4 april is er een speciale avond voor alle promotors van Sugarfactory. Heb je ooit opgetreden of iets georganiseerd of wil je ooit geprogrammeerd worden? Kom dan naar deze meet en greet, waarbij entree gratis is als je een mailtje stuurt naar specials@sugarfactory.nl .

Donderdag 5 april begint de avond met een fashion show. Rond middernacht is het tijd voor het succesnummer van De Verlichting @ Helix. De hele club wordt hierbij omgetoverd tot fluor paradise.

Vrijdag 6 april slaat de klok Bam Bam! Bam Bam is een van de weinige clubnights in Nederland die draait om tropical dubstep, een nieuwe vorm van dubstep. Shaken en bouncen zijn keywords van deze warmbloedige avond, waarbij er wel een heel bijzondere performance op het programma staat. Human beatbox Xander maakt dubstepbeats met zijn mond, iets wat je gezien en gehoord moet hebben!

Zaterdag 7 april wordt de jaarlijkse VJ Academy, powered door Sense Studio’s, gehouden. Hier kunnen (aankomende) VJ’s hun kunsten vervolmaken met een workshop van niemand minder dan Vision Impossible, de top of the bill in de Nederlandse VJ scene. Deelnemers kunnen worden gescout door het boekingskantoor van de VJ Academy, waarbij een vast plekje in Sugarfactory voorhanden is.
Inschrijven voor deze gratis (!) workshop kan via www.vjacademy.nl . Hierna wordt de dansvloer vrijgemaakt voor de beruchte Tech010 organisatie, de ruling techno party van Rotterdam, die nu faam maakt in onze hoofdstad met Tech020. De eerste editie was strak uitverkocht, dus er wordt weer een full house verwacht!Rating 5 apr 2012 - De Verlichting & Helix
*
(0 ratings)
*
layer1 area