Loading...
29 april 2012 - Blackout Q-Night
*
Datum:
29-04-2012 (zondag) 1118 dagen geleden
Tijd:
23:00 - 07:00
Straat:
Polonceaukade 5
Bezoekers:
2 1.268
Prijs:
18,00 excl. fee
Hotels:
Bookings.com
Facebook:
4 likes (shares:2, comments:2)
Deel:
Line-up:
Tensnake (Permanent Vacation, DE), Benoit & Sergio (Visionquest, US), Jackmaster (Numbers, UK), Michael Jacques, Casper Tielrooij & Thomas Martojo, Homework, Beesmunt Soundsystem

BlackOut organiseert extra grote editie in MC Theater
*
flyer Blackout Q-Night

Gepubliceerd: 10 april 2012

Op 29 april maakt de, in samenwerking met Dekmantel geïnitieerde clubavond BlackOut (bekend van Studio 80), een uitstap naar het MC Theater voor een extra grote editie tijdens koninginnenacht.

Nadat Dekmantel in het laatste weekend van maart voor een reeks spetterende avonden zorgde ter ere van het 5-jarige bestaan, wordt met dit programma opnieuw groots uitgepakt.

Uit het buitenland worden vernieuwende house artiesten. zoals Tensnake (DE), Benoit & Sergio (US) en Jackmaster (UK) overgevlogen. Lokaal support is afkomstig van DJs Michael Jacques, Casper Tielrooij, Thomas Martojo, Homework en Beesmunt Soundsystem.

Tensnake (live)
De in Hamburg geboren muzikant Tensnake is in een relatief korte tijd als een komeet de lucht in geschoten dankzij een aanstekelijke productiestijl, waarin house, disco en jaren ’80 funk met elkaar worden gemixt. Hij veroverde een groot deel van de wereld met de in 2010 verschenen hit “Coma Cat” (en bereikte er zelfs de pop charts mee in enkele landen). Daarna ging het heel hard: hij nam ondermeer een mixserie voor zijn rekening voor het hoog aangeschreven Defected label en remixte indie-bands zoals Foals, Junior Boys en Little Dragon.
Wie een blik werpt op zijn tourschema ziet meteen dat hij één van de drukste artiesten in de huidige house-scene is. Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat hij optrad in Amsterdam.

Benoit & Sergio (live)
De uit Amerika afkomstige nieuwkomers Benoit & Sergio zijn een van de hotste artiestenduo’s die in de afgelopen jaren hun doorbraak maakten. Hun unieke stijl kenmerkt zich door op originele wijze elementen uit de popmuziek fuseren met house.
Benoit & Sergio’s tracks hebben meer de structuur van klassieke liedjes in plaats van het repeterende karakter dat house muziek normaliter herbergt. Nadat zij in 2011 een flinke hit scoorden met “Walk & Talk” (uitgebracht op het hippe Visionquest) bewezen ze met de opvolgende release “Principles” en “Everybody” allerminst eendagsvliegen te zijn. Daar komt nog eens bij dat ze tijdens eerdere optredens in Nederland ruimschoots hebben bewezen een sterke live performance in huis te hebben.

Jackmaster
In tijden dat iedere artiest een flinke stapel producties op zak dient te hebben om internationaal een doorbraak te kunnen maken, heeft Jackmaster het voor elkaar gekregen met louter DJ’en één van de meest bepalende platenlabels te runnen: Numbers. Geen wonder dat de geboren Schot in 2010 door het geroemde Britse blad DJ Mag werd verkozen tot Best British Breakthrough DJ. Geen enkele DJ-set van Jackmaster is hetzelfde: op haast onnavolgbare wijze passeert altijd een ongelofelijke verscheidenheid aan muziek de revue.
Je weet met Jackmaster nooit zeker wat je precies te wachten staat. Zo staat hij er om bekend om zonder blikken of blozen een R&B hit door een Aphex Twin classic te draaien. Eén ding is zeker, Jackmaster draait altijd en overal het dak eraf. Dat maakt hem de juiste man om op 29 april de afsluitset voor zijn rekening te nemen!

Naast deze verzameling in het oog springende buitenlandse artiesten, staat er ook veel talent geprogrammeerd van eigen bodem. BlackOut resident DJ Michael Jacques heeft al talloze keren bewezen een buitengewoon dikke openingsset in huis te hebben en met de DJ duo’s Homework en Beesmunt Soundsystem is ook de nieuwste garde van de Amsterdamse aanstormende producers goed vertegenwoordigd. Dekmantel oprichters Casper Tielrooij en Thomas Martojo draaien speciaal voor deze gelegenheid weer eens back 2 back. Ook zij zijn nog lang geen dertigers, maar kunnen dankzij een lange staat van dienst inmiddels als oudgedienden van de Nederlandse scene worden beschouwd.

BlackOut
De clubavond BlackOut vindt sinds twee jaar om de maand plaats in Studio 80. Geboren uit een liefde voor house in al haar vormen heeft de clubavond al diverse grote artiesten gestrikt in de kleine club aan het Rembrandtplein. Eerder te gast waren onder andere Kerri Chandler, Levon Vincent, Julio Bashmore, Joy Orbison en Chez Damier. Op 29 april zal voor het eerst een extra grote editie plaats vinden in het MC Theater, dat voor deze gelegenheid wordt uitgerust met een speciaal Funktion One geluidsysteem.

Wat: BlackOut Queensnight Special
Waar: MC Theater, Amsterdam (www.mconline.nl
Wanneer: Zondag 29 April 2012 (23u-7u)
Wie: Tensnake (Permanent Vacation, DE), Benoit & Sergio (Visionquest, US), Jackmaster (Numbers, UK), Michael Jacques, Casper Tielrooij & Thomas Martojo, Homework, Beesmunt Soundsystem

Kaarten a €18 kunnen in de voorverkoop gekocht worden via Paylogic

Voor meer informatie zie www.blackoutamsterdam.com of Facebook: http://www.facebook.com/events/192089214233954 /layer1 area