Loading...
30 april 2012 - 8bahn: Free Queensday Special: Musis Park
*
Datum:
30-04-2012 (maandag) 1117 dagen geleden
Tijd:
12:00
Locatie:
Musispark
Straat:
Park achter het Musis Sacrum
Bezoekers:
0
Prijs:
Gratis
Website:
www.8bahn.nl
Deel:
Line-up:
Mainstage:

Gerry Read, Red-D & Lady Linn, Lé-fi & Mike Costez, Armin Pillen & Patski, Tim Woestenenk & Nelis, Kamelkollektivet, Rolando

Stage 2:

San Soda, Jorn Liefdeshuis, Simon Weiss, Le Roi Jacquot, RDBLCK Soundsytem, Juxtapose


8Bahn Night & Day Festival 2012
*
8Bahn Night & Day Festival 2012

Gepubliceerd: 1 maart 2012

  • Free Queensnight Special in Musispark
  • Queensnight Special in Musis Sacrum (nieuw!)
  • Free Queensday Special in Musispark
  • Twee stages
  • Rolando, Gerry Read, Pinch, Hrdvsion, SpyNSpy, Mike Dehnert, Redshape, Red-D, ESHU, San Soda, Bert de Rooij, Simon Weiss, Jorn Liefdeshuis en meer!

Alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar spreidt 8Bahn haar vleugels uit over het Musispark Arnhem. Het wonderschone groene park, gelegen aan de stadsvijver, is voor twee dagen het domein van 8Bahn. Ook dit jaar wordt de 8Bahn stage gebouwd tegen de trappen aan de achterzijde van Musis Sacrum. Nieuw is de tweede stage van Juxtapose, welke aan de zijkant wordt gepositioneerd.

Free Queensnight Special: Musis Park
8Bahn geeft het startschot om 18.00 en eindigt om 00.00. Headliners zijn zonder meer Hrdvsion en SPYnSPY.

Hrdvsion (CAN, Wagon Repair) is Nathan Jonson, het broertje van Matthew Jonson. Waar Matthew Jonson zich vooral heeft gespitst op lange dromerige techno, durft Nathan zich breder te profileren. De leer van Matthew Jonson en de inspiratie van Aphex Twin / Squarepusher zijn kenmerkend voor de sound van Hrdvsion. Mutek en Sonar mochten er al aan geloven, met overtuiging.

SPYnSPY (USSR) kent ook familiaire banden. Weliswaar gebroken in een vroeg stadium; de tweeling werd na geboorte gescheiden en troffen elkander later in de Manchester Acid House scene, zo eind jaren 80. Samen bleken de heren nog meer in petto te hebben dan full-moon feesten en ware house party's.
Uit de 8Bahn stal Einzel met een flinke house setup. Davy Brandts maakt de stap om eens aan de andere kant van de Waal zijn spectrum ten gehore te brengen.

Queensnight Special: Musis Sacrum
Jaar in jaar uit was 8Bahn steevast uitverkocht in haar voormalige thuishaven Luxor Live. Na vier jaar Luxor Live kiest 8Bahn voor een logische koerswijziging: Musis Sacrum. Musis Sacrum ligt in het Musispark, wat betekent dat men slechts enkele meters hoeven te lopen om vanuit het gratis toegankelijke Musis Park de prachtige zalen van Musis Sacrum te betreden. Aan populariteit ontbreekt het de verhuizing niet, 150 early bird tickets waren in 24 uur uitverkocht. Reguliere tickets zijn te koop via 8bahn.nl

Mike Dehnert, Redshape, Pinch, ESHU en Juxtapose Soundsytem, aangevoerd door Bert de Rooij, vullen de twee mooiste zalen van Musis Sacrum.

Met Mike Dehnert, Redshape en ESHU is het vrij duidelijk waar het in de 8Bahn Concertzaal om draait: techno. Juxtapose legt haar focus breed: Pinch en Juxtapose Soundsystem brengen dubstep, drum&bass en al het andere nieuwerwetse overzeese materiaal.

Vorig jaar brak Mike Dehnert (DE, Fachwerk) menig chart met het legendarische album Framework op het Nederlandse Delsin en kwam op de proppen met zware releases op Clone, Colombage en zelfs Echocord. Mike behoort tot de gevestigde orde binnen de generatie Berlin techno.

Redshape (DE, Delsin) is The Phantom of Techno. Dikke diepe techno kenmerken Redshape. Zijn producties worden opgepikt door grootheden als Laurent Garnier, Carl Craig en Derrick May. Ondanks dat 2012 nog jong is heeft de man met het rode masker ook voor 2012 z'n toon gezet met een pittige release op Martyns 3024 label!

Ook ESHU heeft in 2012 haar sporen al verdiend. De dubtechno release Maan EP met remix van Dimi Angelis en Jeroen Search gaat als een speer, net als de (inter)nationale boekingen van de vier heren. Vorig jaar nog opener op Koninginnedag, nu tezamen met Mike Dehnert en Redshape de line up van de Concertzaal.

De obscure lage Ravelijnzaal is ingericht met Juxtapose. Het drietal overtreft vele verwachtingen. Hiphop, drum&bass, uk funky, dubstep en zelfs garage behoren toe aan het brede scala sounds van Juxtapose.

Juxtapose voedt de avond rondom headliner Pinch (UK, Tectonic). Als vaandeldrager van de Bristol-scene was Pinch een van de eerste dj’s die een aangenaam dubstep geluid liet horen in de jaren nul van deze eeuw. Ondertussen heeft Rob Ellis diverse labels opgezet, waaronder Tectonic en Kapsize, waar hij artiesten als Joker, Peverelist, Distance, Cyrus, Flying Lotus en ook hotshots als Skream en Benga op releasde. Zijn releases laten zich het best beschrijven als intelligente dubstep waar de invloeden van andere genres als dub, electronica en IDM goed in zijn te ontdekken.

De voorverkoop is al begonnen, 150 early birds waren binnen 24 uur uitverkocht. Reguliere voorverkoopkaarten kosten 17,50 en vind je in de 8Bahn ticketshop:

Free Queensday Special: Musis Park
Op Koninginnedag steekt 8Bahn zoals vanouds om 12:00 van wal. Nieuw in het geheel is de toevoeging van een tweede stage, tegen de zijkant van Musis Sacrum. Net zoals in de nacht mogen de heren van Juxtapose op geheel eigen wijze hieraan een muzikale invulling geven.

Op de 8Bahn Mainstage een breed scala met Gerry Read, Red-D & Lady Linn, Lé-fi & Mike Costez, Armin Pillen & Patski, Tim Woestenenk & Nelis en Kamelkollektivet. Detroit held Rolando zal het geheel op juist wijze afsluiten.

Juxtapose kent een hoog “friends” gehalte, doch met serieuze blik. San Soda, Jorn Liefdeshuis, Simon Weiss, Le Roi Jacquot, RDBLCK Soundsytem en het Juxtapose drietal zelf delen de lakens uit.

DJ Rolando (USA, Underground Resistance) is de onbetwiste 8Bahn headliner. De Detroit baas, wereldberoemd door de in 1999 uitgebrachte “Knights of Jaguar” zet z'n mars al twee decennia voort. De techno baas is nooit uit de picture geweest, wat Ostgut begreep door Rolando te tekenen voor een release op het meest vooraanstaande Duitse techno label. Rolando wordt door velen toegerekend tot de globale techno grootheden, terecht!

Zolang als DJ Rolando zijn opmars al beleeft, zo jong is Gerry Read (Fourth Wave). Slechts 20 jaar jong en nu al door menig opgepakt. Kwam onlangs met een house banger van jewelste “Demolition Man” en tekende ook “even” bij Delsin. De Engelsman kent z'n Nederlandse primeur op 8Bahn, speelt live en geeft geen rust met z'n energieke house sound.

Nog meer live komt van Red-D & Lady Linn (BE, We Play House). Red-D is het genie achter het befaamde Weplayhouse Records, Lady Linn een zangeres van hoge waarde. Lady Linn zong in de soul/jazz formatie “Bolchi”, later in de hiphop band “Skeemz” en tegenwoordig met eigen band “Lady Linn and her magnificent seven”. Zo af en toe maakt ze een uitstapje om met Bart “Red-D” van Neste een live-sessie neer te zetten waar menig DJ/vocal combi een puntje aan kan zuigen.

Verdere invulling door de Noren Kamelkollektivet met hun aanstekelijke deephouse sound. Stagegeweld komt wederom van 8Bahn residents Armin Pillen & Patski. Lé-fì & Mike Costez brengen classics wederom tot leven en Tim Woestenenk maakt samen met Nelis de cirkel rond!

Een blokje om vind je Juxtapose & Friends. De stage van de heren brengt een breed spektakel house, electronics, dub, dubstep, drum&bass en zelfs reggae met San Soda (BE, We Play House), Arnhemse Amsterdammers Simon Weiss en Jorn Liefdeshuis (Squz) en hiphop soul fanaat Le Roi Jacquot. Ook Arnhemse nieuwe RDBLCK krijgt haar welverdiende plek.Nieuws / Verslagen
*
layer1 area