Loading...
29 april 2012 - Royal Rave
*
Datum:
29-04-2012 (zondag) 719 dagen geleden
Tijd:
23:00 - 04:00
Locatie:
 (4,1 / 5)
Straat:
Zijlsingel 2
Bezoekers:
528
Prijs:
17,00 excl. fee
Max.bezoekers:
1.100
Muziekstijl:
house electro moombahton Dubstep bass
Min. leeftijd:
18
Facebook:
2 likes (shares:1, comments:5)
Deel:
Line-up:
Area 1:
Knife Party (AUS)
Munchi
Yellow Claw
Kuddedieren ft. Cata.Pirata
14k Visuals

Area 2 –presented by Bangers & Mash-:
Redlight & MC Dread (UK)
LAXX (UK)
Architecs
Chaiba
Defocus


Knife Party naar Haarlem op Koninginnenacht
*
flyer Royal Rave

Knife Party is een gloednieuwe dance act van twee van de leden van Pendulum, Rob Swire en Gareth McGrillen.

Op 29 april staat de act op Royal Rave in Patronaat te Haarlem. Tickets zijn € 15,- voor 100 vroege vogels, daarna € 17,- in de voorverkoop. De kaartverkoop start zaterdag 3 maart 10 uur.

Op tournee met het Pendulum's derde album 'Immersion', voelden Rob en Gareth de drang om een nieuw project te starten, met als doel alle ideeën te realiseren die niet in Pendulum passen. De heren besloten zich te vernoemen naar hun favoriete Deftones nummer.

Geïnspireerd door een aantal verschillende genres, richt Knife Party de aandacht op alles behalve recht-toe-recht-aan drum and bass. De sound heeft electro house, dubstep, moombahton en nog veel meer - maar zelf noemen ze het ‘seizure music’, muziek om stuiptrekkingen van te krijgen.

De eerste show was het headlinen BBC Radio 1's 'Come Together' in Space, Ibiza in augustus 2011. De menigte had het nog nooit gehoord - en het was überhaupt de eerste keer dat iemand (inclusief hun manager) de muziek hoorde - maar binnen enkele minuten was de menigte overtuigd. De set werd live uitgezonden op BBC 1 en 'Internet Friends' ging meteen viraal over het net.

Knife Party deed in de tussentijd al een aantal high profile remixes voor Swedish House Mafia - 'Save The World', Porter Robinson - 'Unsion' en Nero - 'Crush'. Ze werkten samen met Skrillex op het nummer ‘Zoology’ en samen met Swedish House Mafia kwam de track 'Antidote’ tot stand:


Een overzicht van de koningsdag muziek evenementen vind je hier: KoningsdagNieuws / Verslagen
*
Waardering 29 apr 2012 - Royal Rave
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area