Loading...
5 may 2012 - Naturel Bevrijdingsfeest
*
Date:
05-05-2012 (saturday) 714 days ago
Time:
19:00 - 02:00
Location:
 (4,6 / 5)
Street:
Noorderstrand 2
Visitors:
9 514
Win tickets:
Winners have been notified.
Price:
10,00 excl. fee
Music Style:
Regae, soul, funk
Min. age:
18
Facebook:
9 likes (shares:3, comments:0)
Share:
Line-up:
SPLENDID
KERN KOPPEN
PINATA
WOOT
KLUP TROPICANA
More TBA soon


Extra info
*
Earlybird 8 euro

Naturel Bevrijdingsfestival
*
flyer Naturel Bevrijdingsfeest

Stichting Peter Tazelaar organiseert op zaterdag 5 mei 2012 het bevrijdingsevenement Soldaten van Oranje: D-Day in Scheveningen. Op deze dag zal de Prinses Irene Brigade centraal staan. S'avonds zal deze dag in stijl worden afgesloten met verschillende grote en minder grote artiesten waaronde de Haagse formatie Splendid.

Splendid brengt popmuziek met een rocksteady vleugje reggae, soul en rock. Dat klinkt als zonneschijn uit je speakers. Live is het een knallende ervaring die je lang bijblijft. De single ‘Again’ belooft een Splendid lente. Met een nieuw album deze zomer, wordt het een Splendid jaar! Dit komen ze als eerste vieren bij Naturel.

De Splendidtrein dendert al een flink aantal jaren door Nederland. Volle zalen worden op hun kop gezet en vanuit de media komen lovende kritieken. Dat is een gezonde basis om dit jaar aan een nieuw hoofdstuk te beginnen; de band is getekend bij PIAS en het vierde album zal in juni verschijnen. Met “Again” als eerste single wordt de toon al goed gezet.

De 11-koppige formatie maakt zich op voor een hete zomer. Patrick is de frontman die het publiek weet op te zwepen tot het dak eraf vliegt. Met Sicco (gitaar) Bart K. (bas) en Sven (drums) als ijzersterkte ritmesectie ligt er een basis van gewapend beton. Drie achtergrondzangeressen (Linda, Laura en Janneke) sieren niet alleen het podium met hun beeldschone verschijning, ze klinken als gezonden engelen. Als de twee blazers (Jort en Bart G.) samen met Bart J. (key’s) en Robin (synths) de melodie tot leven brengen is er geen ontkomen meer aan: er moet gedanst worden!

Al sinds 2001 is Splendid actief in de Nederlandse surf en reggae scene. De band is ontstaan uit het samengaan van verschillende Haagse bands die elkaar muzikaal helemaal vonden en hiermee de basis legden voor een samenwerking die tot vandaag inspirerend en succesvol is gebleken .

Niet alleen splendid zal deze avond optreden, meer hierover binnenkort.....

Stichting Peter Tazelaar
Stichting Peter Tazelaar organiseert op zaterdag 5 mei 2012 het bevrijdingsevenement Soldaten van Oranje: D-Day in Scheveningen. Dit evenement zal plaatsvinden op het Noorderstrand. Op deze dag zal de Prinses Irene Brigade centraal staan. Deze brigade landde op 6 augustus 1944 bij Graye-sur-Mer in Normandië en nam vervolgens deel aan de bevrijding van West-Europa. Negen maanden later, op 8 mei 1945, bevrijdde de Brigade Den Haag.

Eregasten zijn de veteranen van de Brigade zowel jong als oud. Het uitgangspunt is: een gezamenlijke viering van de bevrijding van jong & oud. Met als doel het kweken van historisch bewust zijn bij het jonge publiek.

Om de strijders van weleer te eren zal er een re-enactment van hun landing plaatsvinden. Om dit een realistisch aanzicht te geven, is gekozen voor een historische locatie: de batterij Duitse bunkers ter hoogte van het Noorderstrand.News / Reports
*
Rating 5 may 2012 - Naturel Bevrijdingsfeest
*
(0 ratings)
*
* SPLENDID *


* KERN KOPPEN *


* PINATA *


* WOOT *


* KLUP TROPICANA *
*
layer1 area