Loading...
10 december 2011 - Kubus & Rico (live)
*
Datum:
10-12-2011 (zaterdag) 862 dagen geleden
Tijd:
20:00
Locatie:
Straat:
Maashaven Zuidzijde 20
Bezoekers:
21
Prijs:
12,50 excl. fee
Muziekstijl:
HipHop
Hotels:
Bookings.com
Facebook:
2 likes (shares:6, comments:2)
Deel:
Line-up:
Kubus & Rico


Extra info
*
Wat doen een rapper en een producer die al meer dan een decenniumin de Nederlandse hiphopwereld meelopen? Die met albums als ‘EigenWereld’, ‘Buitenwesten’ of ‘Learning Curve’ diezelfde hiphopwereld op zijn grondvesten lieten trillen? Die successen behaalden tot in de verre uithoeken van het land? Precies, die glimlachen om het verleden, en richten hun blik op de toekomst. Een nieuw project met een nieuwe sound.


Het album, ‘DMT’ genaamd, brengt voor beide artiesten uitdagingen met zich mee. Rico werkt op dit album bijvoorbeeld voor het eerst in zijn carrière zonder andere rappers. ‘Ik hoef nu dus geen concessies te doen, daar ben ik blij mee. Als tekstschrijver kan ik nu veel meer dan anders mijn grenzen opzoeken.’ Ook voor Kubus is de samenwerking een nieuw avontuur. ‘Dit is echt een samenwerkingsproject.Het is Kubus en Rico. Deze keer ben ik echt samen met Rico het creatieve proces in gedoken. We zijn samen gaan passen, meten, puzzelen. DMT is daarmee een plaat geworden die een gevoel van ons allebei uitdrukt.’

Op DMT gaan Kubus en Rico op een compleet nieuwe manier te werk. De twee artiesten hebben bij de totstandkoming van hun album de hiphopstandaard helemaal los gelaten. 'Telkens als je naar de plaat luistert moet je weer iets nieuws horen. Je moet verbaasd worden.’

De afkorting ‘DMT’ kan verschillende betekenissen hebben. Voor Kubus&Rico staat het onder meer voor ‘De Muzikale Trip’. Het is echter ook de afkorting van dimethyltryptamine. Dat is een hormoon die van nature in de pijnappelklier van de mens wordt aangetroffen. DMT kan echter ook worden gerookt, wat een korte, heftige, psychedelische trip oplevert. Mensen die DMT hebben gebruikt komen op een plek terecht waar tijd en ruimte niet lijken te bestaan en ze ervaren de wereld op een andere, intense manier. Ze menen bepaalde structuren van de wereld te doorzien.

‘DMT’ komt uit op vrijdag 2 september. Het zal verschijnen onder de vlag van de Fakkelteitgroep en het wordt uitgegeven door Top Notch.


De beste deals in Rotterdam bij Groupon!
Waardering 10 dec 2011 - Kubus & Rico (live)
*
(0 waarderingen)
*
*
Twitter denieuweoogst
*

meer

layer1 area