Loading...
Interview: Marcel Woods (e-mail)
*
Interview: Marcel Woods (e-mail)

Interview: Marcel Woods

In Nederland mag hij vaak slechts een onderdeel van de line-up zijn, maar in het buitenland wordt hij als een superster ontvangen. We hebben het over Marcel Woods, een absolute vernieuwer binnen het werkterrein van de internationale trance-DJ's dankzij zijn speelse draaistijl en uiterst energieke producties. Overal waar Marcel de draaitafels overneemt, ontploft de zaal in een aaneenschakeling van denderend dance-geweld! Dit is zonder twijfel de man die je inschakelt om de laatste uurtjes nog even alles eruit te halen! Met een strak tijdsschema stapt Marcel wekelijks het vliegtuig in om over de hele wereld zijn repertoire aan muziek ten gehore te brengen. Maar tussen de optredens door vindt hij gelukkig nog tijd voor andere activiteiten, waaronder het opnemen van zijn nieuwste mixcompilatie: Musical Madness.

DJGuide kreeg je gelegenheid om Marcel via de e-mail wat vragen te stellen over zijn carrière en zijn CD-compilatie die binnenkort uitkomt. Lees hieronder het resultaat:

Wat heeft jou geïnspireerd om de muziek te maken die je nu uitbrengt?
De muziek die ik nu maak is gewoon een uitvloeisel van de tijd waarin we leven in combinatie met een smaakontwikkeling in mijn muziek. De tijd vormt je gewoon gaandeweg en ik sta voor allerlei muzieksoorten open.

Waar herkennen we een échte Marcel Woods track aan?
Meestal dat het dak eraf gaat! Maar over het algemeen schijn je het ook te herkennen aan bepaalde geluidjes, truukjes of edits in het arrangement.

Wat is er voor nodig om op het niveau te komen waar je zit en dat vol te houden?
Erg veel devotie aan je werk en discipline. Ik weet gewoon van mezelf dat het niet is komen aanwaaien, want het is 7 dagen in de week werken. Maar uiteindelijk is dat het allemaal waard!

Je staat bekend als een DJ die verschillende muziekstromingen vermengt, waaronder electro, trance en techno. Is het daardoor niet extra moeilijk om van alles op de hoogte te blijven?
Tja, daar zeg je me wat! Klopt wel ja, maar ik probeer niet echt de trendy plaatjes bij te houden. Ik heb een eigen sound die ik door alle stijlen samen te smelten redelijk tijdloos kan maken. Maar ik krijg erg veel opgestuurd, dus dat scheelt al veel...

Hoe vaak reis je gemiddeld voor het draaien?
Ik zit gemiddeld per maand 15 keer in het vliegtuig, dus dat is een behoorlijke aanslag op je vrije tijd hé!

Wat maakt een optreden voor jouw speciaal?
Muziek is voor mij altijd de drive, wat ik ook doe of voor wie ik het ook doe... muziek is altijd nummer 1 bij me.

Kan een DJ van jouw niveau ook wel eens ziek zijn en daardoor niet optreden?
Heb ik nog nooit gehad gelukkig (klop klop... op een stukje wood), maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je te ziek bent om te draaien. Ik heb wel eens met een flinke griep moeten werken en ik ben een keer ingestort van vermoeidheid op het vliegveld en heb toen 2 dagen geslapen in een hotel in Sao Paulo (Brazilie).

Je hebt je droom om professioneel DJ te worden uit zien komen. Is het te vergelijken met wat je er van verwacht had?
Het is nooit een droom geweest, want ik wilde gewoon mijn hobby doen en dat is gelukt. En het is echt leuk om te mogen doen ieder weekend! Het is een behoorlijk voorrecht om van je hobby je werk te kunnen maken.

Zit er voor jouw gevoel een verschil in hoe Marcel Woods in het buitenland ontvangen wordt ten opzichte van Nederland?
Het buitenland is toch al snel meer zo van: "Daar komt ie dan eindelijk, onze superstar van de avond!" Hier zijn we een héél stuk relaxter in dat soort dingen, en gelukkig maar want dat houdt je ook lekker scherp.

Wat voor man is Marcel als ie thuis is?
En hele vrolijke peer die blij is dat ie weer thuis is bij zijn grote liefde!

Over Musical Madness

Musical Madness is de eerste eigen mixcompilatie die je uitbrengt. Is de CD het begin van een reeks?
Dit is inderdaad een reeks van cd's die er gaan komen.

De CD wordt gepromoot met een hele angstaanjagende foto. Hoe ben je op dat idee gekomen?
Dit is ontstaan uit het feit dat ik dit jaar Sensation White en Black heb gedaan en door het motto van 'fuck the hokjes' hierdoor mijn veelzijdige muzieksmaak wil laten zien, plus een beetje de gekte hier in de music bizz.

De mix is een typische weergave van jouw stijl. Hoe zou je 'm zelf het liefst beschrijven?
Een rauwe, ruige, stoere Woodssound die voor iedereen goed te doen is, of je nu van House/Trance, Black or white houd!

Welke platen springen er voor jouw persoonlijk uit?
Dat is Koen Groeneveld met 'Pan Pan', 'High 5' van mezelf en 'Enhancer' van Jonas Stenberg.MAAK KANS OP EEN EXEMPLAAR VAN "MUSICAL MADNESS"*
Agenda vrienden/favo artiesten
Agenda Member
Vrienden jarig
layer1 area