Loading...
Mazzo is weer (even) terug
*

Bekend met namen als Manic Monday, Lucid Interval, Per’s Paradise, Choice, The Gathering en/of Sex, Love & Motion? Dan heb je ooit een tijd in Mazzo rondgehangen.
De legendarische nachtclub aan de Rozengracht in Amsterdam is niet meer, maar voor de echte liefhebber is er zaterdag 19 mei een onvervalst avondje Mazzo in Studio 80.

Mazzo: de naam alleen al spreekt hele generaties tot de verbeelding. Opgericht in 1980 was de club de eerste jaren het domein van rockers, punkers en new wavers.

House
In 1989 ging Mazzo over op de housemuziek en begon het tijdperk van de gabbers, smileys, trancehippies en technofreaks. Maar het maakte eigenlijk niet uit wie of wat je was: je vermaakte je altijd wel.

Roerige jaren
In 1995 en 1996 beleefde Mazzo enkele roerige jaren. Na een brand verhuisde de club noodgedwongen een jaartje naar de Oudezijds Voorburgwal. Eenmaal terug aan de Rozengracht deed de politie een inval wegens drugs.

Topavonden
Die klap kwam Mazzo financieel nooit helemaal te boven. Toch organiseerde de club eind jaren negentig nog vele topavonden met underground muziekstijlen als techno, drum ’n bass en hiphop. Na inmiddels twee keer van eigenaar te zijn gewisseld, viel in 2005 het doek. Nu is in het pand een Italiaans restaurant gevestigd met diezelfde tot de verbeelding sprekende naam.

Kind aan huis
Natuurlijk is het feestje op 19 mei gericht op de Mazzo-gangers van weleer, zij die kind aan huis waren en regelmatig tot de vroege uurtjes helemaal los gingen aan de Rozengracht. Maar het is ook juist bedoeld de huidige generatie clubbers te laten proeven van het echte Mazzo-gevoel.

Line-up
Bezoekers kunnen hun hart ophalen aan de unieke, eigenzinnige en hypnotiserende Mazzo-sound. Ze zijn er allemaal: DJ’s Per (Earth/Per’s Paradise/Warp/Timemachine), Remy ( Silly Symphonies/Roxy), Angelo (Mazzo/M-Track), Paul Jay (Wild!/Choice/Smoke eaters), Cellie (Mazzo/Sex, Love & Motion), Carlijn (Mazzo/Sex, Love & Motion/Solid Nature), Steve Rachmad (Sterac/Figure/Get Physical) en Estroe (Off The Record/EevoNext).

Zij behoren bijna allemaal nog altijd tot de top van Nederlandse dance scene en verdienen respect in binnen- en buitenland. Carlijn neemt voor het eerst in tien jaar weer plaats achter de draaitafels.

Speciale gast is Russel Cox (Sex, Love & Motion, Londen). En natuurlijk is er een chill out area met rustgevende klanken van, wie anders dan, Ambient Daan (Happy Tribe).

Voorverkoop
Vvk €13 | Deur €15 | GraagGezieneGasten €13
De voorverkoop is inmiddels gestart: www.studio-80.nl

Adres
Studio 80 is gevestigd aan het Rembrandtplein 80 in Amsterdam. Meer informatie: www.studio-80.nl .Mazzo is back!
*
19-05-2012
*
Agenda vrienden/favo artiesten
Agenda Member
Vrienden jarig
layer1 area