Loading...
Eerste acts Life I live festival Den Haag bekend
*
Eerste acts Life I live festival Den Haag bekend

Published: 8 March 2012

School is Cool, Extince, GEM, Absynthe Minded (BE), Vanderbuyst, Boo Boo Davis, W00T, Doeshka, The Kik en Geike (ex-Hooverphonic) zijn de eerste acts die zijn bevestigd voor de komende editie van het LIFE I LIVE Festival in Den Haag. Na een succesvolle eerste editie in 2011, dat zo’n 175.000 bezoekers op de been bracht, vindt het vervolg plaats op zondag 29 april. Het LIFE I LIVE Festival heeft het gehele centrum van Den Haag als festivalterrein. Vanaf 19.00 uur wordt de binnenstad van de Hofstad ingedeeld in verschillende ‘muziekdorpen’; bijzondere locaties die stuk voor stuk in het teken staan van een eigen klankbeeld, van pop tot jazz, van blues tot rock, van soul tot funk. Maar liefst zes buitenpodia, met een hoogwaardige en kwalitatieve programmering, dragen bij aan een ware culturele en muzikale smeltkroes, waarbij zowel regionale, nationale als internationale helden van zich laten horen. Daarnaast vinden er eveneens optredens plaats binnen de horeca van het stadscentrum.

De zes ‘muziekdorpen’ binnen het LIFE I LIVE Festival vertegenwoordigen ieder een eigen genre. Zo staat bijvoorbeeld het podium naast de historische Grote Kerk in het teken van een ‘uptempo singer songwriter’ geluid. Onder andere GEM, W00T, het Vlaamse Absynthe Minded en de voormalige zangeres van Hooverphonic, Geike Arnaert (foto), zullen hier acte de presence geven. Bijzonder is ook het podium op het plein voor het koninklijk paleis Noordeinde, dat geheel in het teken staat van kwaliteits jazz van eigen bodem. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met het Jazz On Stage platform, een project uit de creatieve koker van Muziek Centrum Nederland.

Het podium op De Plaats, gelegen aan de Middeleeuwse Gevangenpoort, ademt ‘roots & blues’ muziek, waarbij de uit Mississippi afkomstige Boo Boo Davis als vaandeldrager geldt. Een plezierige mengelmoes van beat, The Beach Boys en The Beatles klinkt door de versterkers van het Rotterdamse The Kik. Zij zullen het publiek op de Grote Markt (PopHotSpot) verleiden tot het nodige ‘heupwiegen’. Op het Spuiplein wordt het podium geopend door Extince (foto); grondlegger van de Nederlandse hiphop en één van de grootheden in het Nederlandse rapcircuit. Op dit podium zal ook het Belgische baroque-pop gezelschap School is Cool haar opwachting maken.

Het LIFE I LIVE Festival, qua benaming een knipoog naar het bekende nummer ‘The Life I Live’ van de Haagse band Q65, is een initiatief van festivalorganisatie PROOOST en komt tot stand vanuit verschillende creatieve samenwerkingen. Vanuit die gedachte worden ondermeer de krachten gebundeld met de nieuwe online community van Eric Corton, genaamd ‘Cortonville – Shelter for the Talented’. Een wereld die in het teken staat van het pure beleven des levens, met een focus op (live)muziek en kunst.Life I Live Festival!
*
*
Agenda friends/favo artist
Agenda Member
Birthday friends
layer1 area