Loading...
Pink Istanbul viert 400-jarige relatie tussen Turkije en Nederland
*
flyer Pink Istanbul

Dit jaar vieren Nederland en Turkije 400 jaar diplomatieke betrekkingen. Er zijn tentoonstellingen, concerten van bekende Nederlandse en Turkse artiesten en er wordt over en weer hoog bezoek verwacht. Stichting Pera, de initiatiefnemer van onder andere Pink Istanbul, viert deze op geheel eigen wijze.

Op zaterdag 24 maart is er ‘Pink Istanbul400’ in Paradiso met een indrukwekkende line-up: Don Diablo , dj Riptide en Miss Bunty uit Amsterdam en uit Turkije de bekendste vrouwelijke dj Beyza en dj Ismail, van de populaire gay-club LOVE in Istanbul. Bianca Renna - danseres bij de Turkse megaster Tarkan - begeleidt de twee knappe go-go-dansers van club LOVE en doet zelf een sexy, moderne oriëntaalse dans-act. Ook van de partij: When Harry Met Sally featuring Tess is more, dj Erhan, Trippin’ Angels en Benchellal. Girls Playground verzorgt de visuals.

Pink Istanbul verbindt kunst, muziek, en mensen uit Amsterdam en Istanbul. Met een uitdagend programma vol livemuziek en dans, dj’s, vj’s en performances en levert zo een feestelijke, actieve bijdrage aan de zichtbaarheid en acceptatie van Turkse homoseksuelen in Amsterdam en in Istanbul.

Pink Istanbul is een initiatief van Stichting Pera, dat onder de naam Club Pera concerten en dance-evenmenten in Paradiso organiseert. In 2012 worden door Pera de 400-jarige betrekkingen tussen Nederland en Turkije gevierd, met concerten en dance-evenementen met grote namen uit de Turkse pop- en rockwereld. Pera zet in op spraakmakende, jonge artiesten en op hedendaagse muziek, dans en audiovisuele kunst uit/in Istanbul en Amsterdam.

Don Diablo is een Nederlandse dj/producer die de laatste jaren succes had met zijn singles ‘Hooligans' (met Example), 'Animale' (met Dragonette) en 'Make it pop' (met Diplo). Hij maakte remixes voor Tinie Tempah, Mika, Public Enemy, Cassius, Gorillaz, The Chemical Brothers en Iggy Pop. Producties maakte hij met onder anderen Rox, Laidback Luke, Noisia, Sidney Samson en singer-songwriter Pete Lawrie.

Miss Bunty begon haar carrière als mc/zangeres in de legendarische club RoXY en is sindsdien de hele wereld over geweest om te zingen. Haar eerste eigen album, met veel disco en funk, komt in april uit.

DJ Beyza is een van de bekendste vrouwelijke dj´s van Turkije, zij draait house en minimal en was erbij tijdens Pink Amsterdam in Istanbul (in Club 2019).

Dj Riptide draait disco, acid house, old skool rave en de nieuwste Duitse techno.

DJ Ismail is bekend van de club LOVE. LOVE is de meest bekende en hippe gay club van Istanbul. Hij komt met zijn team van dj’s, gogo dansers en tovert vanaf twee uur de zaal om tot LOVE ISTANBUL.

Trippin Angels – residents van Pink Istanbul – verzorgen weer een creatief en strakke show met betrekking tot het thema – de tulp.Pink Istanbul
*
24-03-2012
*
Agenda vrienden/favo artiesten
Agenda Member
Vrienden jarig
layer1 area