Loading...
Interview LittleDutch met DJ Guide op Dancefair 2012
*
Interview LittleDutch met DJ Guide op Dancefair 2012

Hoe is het DJ-en een passie geworden?
Dit gaat terug naar begin jaren 80, door invloeden van radio programma’s als in de mix met Ben Liebrand en het Avro programma Toppop radio met Robin Albers waar voor het eerst meerdere platen achter en in elkaar werden gemixt.

Vanaf 1984 in de lokale clubhuizen begonnen met draaien van muziek op vinyl tot eind jaren 80.Indien je artiestnaam niet je echte naam is dan willen we graag weten waar je artiestnaam vandaan komt?
Littledutch, is een naam die voortkomt uit een 2 tal dingen 1 mijn lengte en 2 land van afkomst, simpel maar internationaal (voor zover het nodig is) makkelijk te onthouden.

Wat is de eerste plaat/cd die je zelf hebt aangeschaft en wanneer was dat ?
Dit is ongetwijfeld “STOMP” van de Brothers Johnson, de diepe baslijn en het funky ritme heeft me toen al geïnspireerd tot het draaien van de Funky techhouse/techno stijl nu.

Hoe zou jij je muziek/draaistijl zelf omschrijven en wat maakt jou anders dan andere DJ’s?
De muziekstijl die ik draai komt voort uit een aantal verschillende stromingen, platen die me “iets”doen. Mijn sets bestaan uit een funky techhouse/techno mix met een bpm van 130/132.
Wat mij onderscheid is dat ik veel interactie heb met het publiek, dit is vooral mogelijk doordat ik volledig digitaal werk, net als Richie Hawtin, Chris Liebling met een Macbookpro en een controler van Allen en Heath.

Hoe ziet een doordeweekse dag er bij jou uit?
Ben ik werkzaam als manager bij de overheid.

Veel dj's produceren ook muziek, een hit scoren betekent voor velen de definitieve doorbraak, ben jij daar ook mee bezig? Vertel daar eens wat meer over.
Ik vind dit appels met peren vergelijken, het zijn ook 2 verschillende disciplines, ik ben nog van de oude stempel dat een dj de muziek draait van de producer, tegenwoordig ben je een goede dj als je produceert...
Zelf houd ik me bezig met het maken van bootlegs van bestaande nummers.

Als dj kan het handig zijn als je goed kan improviseren, de muziekinstallatie kan bijvoorbeeld uit vallen, heb je zoiets al eens meegemaakt en wat doe je dan?
Heb het meegemaakt dat de installatie uitviel (schuld bij organisatie, teveel app. op een groep)
Bij de eerste keer sta je te kijken en in mijn geval bleef ik rustig afwachten, echter na de 2e keer (binnen 5 minuten) gaf ik aan dit erg lastig te vinden en dat ik bij een volgende keer zou vertrekken. Toen het weer gebeurde in nog geen 5 minuten, heb ik zonder blikken of blozen mijn spullen ingepakt en ben vertrokken...

Zijn er artiesten die je als voorbeeld ziet, of met wie je graag zou willen samenwerken, wie zijn dat dan?
Zijn er een aantal, Carl Cox om zijn platen keuze en zijn kracht meerdere cd-spelers tegelijk actief te bedienen. Richie Hawtin om zijn skills met de digitale spullen die hij gebruikt, hier is hij een echte pionier in.
In mijn geval als niet producerende dj is samenwerken een lastige, in een line up staan met bijvoorbeeld eerder genoemde namen zou natuurlijk een bekroning zijn op je werk.

Heb je wel eens iets bijzonders meegemaakt tijdens een optreden dat je met ons wilt delen?
Eigenlijk de vorige vraag, erg vervelend voor mij maar ook voor het publiek!

Heb je voor jezelf een duidelijk doel voor ogen, of merk je wel wat er op je pad komt?
Eerlijk gezegd heb ik geen echt doel met het draaien, plezier maken staat voorop, zowel voor mezelf als voor de bezoeker, er financieel veel beter van worden is zeker geen motivatie.
Dit is waarschijnlijk ook de reden dat ik als headliner voor Marco V mag draaien op het bevrijdingsfestival in Wageningen (samen met de Bingoplayers en Luciën Foort) niet gek voor een relatief onbekende in de scene lijkt me.

Wat is voor jou de hoofdreden om op Dancefair te zijn?
Een van de hoofdredenen van mijn bezoek is het vergroten van mijn netwerk, serieuze mensen ontmoeten die mijn verhaal aanhoren en daar mee aan de gang willen.*
Agenda vrienden/favo artiesten
Agenda Member
Vrienden jarig
layer1 area