Loading...
Nachtsport viert 1-jarig bestaan in Doornroosje met Dominik Eulberg
*
flyer Nachtsport 1 jaar

De Nijmeegse feestorganisatie Nachtsport zal op 31 maart haar 1-jarig bestaan vieren in Poppodium Doornroosje en zet daarmee een stap verder. Van resident Thomas Elmore in de Oldcave naar Dominik Eulberg, van het grote label Cocoon.net en Traum, in Doornroosje. Nachtsport is er klaar voor om groot te worden.

Het is niet wat het lijkt.
Nachtsport is een dance-organisatie gedreven door twee jonge krachten. Ze verrijken Nijmegen met een nieuw initatief in de dance-scene. Op de feesten wordt voornamelijk techno gedraaid met een naar eigen zeggen duister tintje.

Een middeleeuwse start
Nachtsport’s eerste editie vond plaats op 25 maart 2011 in de middeleeuwse kelder de Oldcave waarbij de jongens het voor elkaar kregen de boel uit te verkopen. Een jaar later hebben ze Doornroosje weten te strikken voor het vieren van hun 1 jarig bestaan. Ze kijken terug op een mooi jaar. Nachtsport heeft dan ook niet stil gezeten. Zo hebben ze al eerder in Roosje gestaan met een samenwerking met twee festivals waarbij ze de afterparty organiseerden. Ook organiseerde zij een avond in de Oldcave tijdens de zomerfeesten. De laatste tijd is Nachtsport veel te bewonderen in Muziek- en danscafé Merleyn en krijgt daar vanaf mei een vaste avond.

Wat is er nou zo speciaal aan Nachtsport?
Organisatoren Kick Vermeulen en Jesse Heckman weten daar wel antwoord op te geven. “Het is begonnen als een leuk idee dat we tijdens het drinken van een biertje bekokstoofden. Er waren een aantal vrienden van ons die zich de Nachtsporters noemden omdat ze graag naar feestjes gingen. Het was al snel duidelijk dat we eens zelf een gaaf feest moesten organiseren onder de naam Nachtsport. Daaruit is al snel de Oldcave uitgekomen als eerste locatie. Met o.a. Pitto, Darko Esser en Thijs Leenders was dat uiteindelijk een succesvolle en gezellige bedoeling in de ondergrondse grot. Met Nachtsport proberen we nu ondertussen toch een eigen richting op te gaan aangezien er zoveel aanbod is in de scene. We proberen de underground (minimal)-techno te vertegenwoordigen waarbij we opzoek zijn naar artiesten met een geheel eigen rauwe sound. Duister, zoals we het zelf noemen. We hebben ondertussen een leuke achterban opgebouwd en we zien in Doornroosje de uitdaging om de tent vol te krijgen. In Roosje kunnen we eindelijk presenteren wat we graag willen, en dat is natuurlijk een fantastisch iets.”

Het verjaardagsprogramma
Het programma op 31 maart liegt er niet om. De kers op de taart voor het 1 jarig bestaan is Dominik Eulberg met een weergaloze 3 uur durende set. De Duitser is bekroond met internationale awards en nominaties. Zo werd hij in 2004 door Groove Magazine, een blad speciaal gericht op electronische muziek, benoemd als nieuwkomer van het jaar en derde beste producer. In 2005 en 2006 sleepte hij ook awards binnen als beste producer en dat terwijl de beste man naast zijn baan als dj ook ornitholoog is in het Westerwald waar hij de vogels observeert. Hij gebruikt de natuur als inspiratie en dat is terug te horen in zijn sound waar hij een mooi belans mixed met geluiden uit de natuur en rollende basslines. Eulberg was exact 6 jaar geleden ook in het Nijmeegse Roosje en nu komt hij terug tot in de vroege uurtjes. Verder op het programma staan Marc Zimmermann (DE), Mirella Kroes, Minilab, Hauk ’n Baum (live), Mispoes en resident Thomas Elmore (live) maakt daarmee het programma compleet. De kaartverkoop is ondertussen van start gaan op de website van Doornroosje www.doornroosje.nl . Tevens wordt er vanaf begin maart een winactie gehouden op de Facebook pagina van Nachtsport en Coef waarbij prijzen worden weggegeven . Daarbij ben je als Facebookvriend ook als eerste op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen van Nachtsport.Nachtsport 1 jaar
*
*
Agenda friends/favo artist
Agenda Member
Birthday friends
layer1 area