Loading...
Gijs Tettero - Van bijdehandje tot Mango’s rechterhand
*
Gijs Tettero - Van bijdehandje tot Mango’s rechterhand

De uit Haarlem afkomstige dj Gijs Tettero is al sinds het prille begin nauw bij Mango’s Beach Bar betrokken. Eerst als resident-dj en de laatste vijf jaar als programmeur van het Zandvoortse strandpaviljoen. Zijn geheim qua programmeren? “Door steeds de combinatie te zoeken tussen Zuidamerikaanse muziekstijlen en house, spreken we een breed en enthousiast publiek aan.”

Gijs Tettero, beter bekend als DJ Tettero, is in de negen jaar van zijn carrière van schoffie met grote mond veranderd in een geliefd knoppendraaier op nationaal niveau. Begon hij ooit op een zolderkamertje in Haarlem – tegenwoordig is deze muzikale sfeermaker met zijn ontwapenende glimlach ieder weekend te bewonderen in de beste clubs van Nederland. Maar nog steeds koestert Gijs warme gevoelens voor Mango’s Beach Bar, waar hij voor het eerst voor een groter publiek mocht draaien en inmiddels al negen jaar kind aan huis is.

“Toen ik vijftien was, kwam ik hier binnen met best wel een grote mond, roepend dat alles beter kon,” grinnikt Gijs, terwijl hij aan zijn Ice-tea lurkt op het terras van Mango’s Beach Bar. “In plaats van me weg te sturen, gaven Bas en Karin (eigenaars, red.) mij de kans om me te bewijzen. Al gauw was ik niet meer weg te slaan uit de dj-booth. Dit is de eerste plek waar ik regelmatig geboekt werd en nog altijd kom ik hier graag om te draaien of gewoon uit te waaien.”

Na een paar jaar voor Mango’s te hebben gedraaid, werd Gijs ook gevraagd als programmeur. En al heeft deze drukke baas een schema vol dj-boekingen, studiodagen en de organisatie van andere feesten, programmeren is iets wat hij met veel plezier erbij doet. “Het is altijd even puzzelen, maar we proberen hier iedere zomer een zo goed mogelijk afgewogen mix van Zuidamerikaanse stijlen en house te brengen. Daarmee spreken we een enthousiast en gemêlleerd publiek aan, dat altijd voor een goede sfeer zorgt.”

Het belangrijkste hoogtepunt uit zijn negen jaar verbondenheid met Mango’s blijft voor Gijs de allereerste keer dat hij met dj-partner Sven Prinsen (van Sven & Tettero) afsloot op Zandvoort A-live. “Dat was het allereerste grote evenement waar ik mocht draaien. Telkens als de climax van een plaat aanbrak, ging er een golf van gejuich over het hele strand. Krijg nog kippenvel als ik eraan denk.” Maar het grootste hoogtepunt moet nog komen en wel op 20 augustus. “We zijn apetrots om housemeisters Erick E en Roog allebei op het tienjarig jubileum van Mango’s te hebben staan. Dat wordt sowieso een dag om niet snel te vergeten!”

Wil je meer informatie over Gijs Tettero’s muziek? Download dan gratis dj-sets via zijn Soundcloud Soundcloud*
Agenda friends/favo artist
Agenda Member
Birthday friends
layer1 area