Loading...
Recensie Gareth Emery - Northern Lights Re-Lit
*
Recensie Gareth Emery - Northern Lights Re-Lit

Published: 4 April 2011

Door Paul Groeneveld

De Engelse Producer en DJ Gareth Emery waagde in 2009 de stap met het opzetten van zijn eigen platenlabel nadat hij eerste vijf jaar lang al zijn grote nummers (Mistral, This is that, More than anything) uitbracht op het bekende Engelse label Five AM. Toch duurde het tot september 2010 voordat het eerste complete studio album met de naam "Nothern Lights" van de persen rolde. En juist dit album heeft geleid tot een nieuw album vol met remixes.

Het album kreeg de naam "Nothern Lights - Re-Lit" mee en bevat twee tracks meer dan het origineel. En waar de recensies over het originele album al overwegend positief waren, vermoed ik dat de kritieken deze keer wellicht nog positiever zijn gestemd. Het album bevat 12 mooie trance remixes, die worden beïnvloed door psy, tribal en techno-invloeden. Dit zorgt voor een mooi album dat op geen enkel moment saai dreigt te worden.

Het is verbazingwekkend hoe trance-DJ's altijd nummers met pakkende namen als openingsnummers weten te vinden. Waar Bobina op het album "In Trance We Trust 017" het nummer "Reverie" gebruikt en Armin van Buuren op de 2011 editie van "A State of Trance" opent met "Winter Stayed" heeft Gareth het nummer "Arrival" als openingsnummer gekozen. En met dit nummer arriveert er een opeenstapeling van mooie opbouwende trance nummers, zoals het uplifting "El Segundo", het met een diepere bass doorspekte "Stars" in een Hardwell Remix uitvoering en het mooie "Too Dark Tonight".

Voor dit album wist de Engelse artiest een keur aan DJ's te vinden die zijn tracks wilden remixen. Met remixes van Ashley Wallbridge, Arty, Hardwell, Beltek, John O’Callaghan, Super8 & Tab, Dennis Sheperd, Jordan Suckley, Lange, Daniel Kandi, Giuseppe Ottaviani en Jorn van Devyhoven heeft Garreth een uniek album neergezet. En dan hebben we het nog niet gehad over de fantische keuze voor vocals.

"Too Dark Tonight" is een samenwerking met zijn zus Roxanne Emery, maar mijn persoonlijke voorkeur hebben toch wel de vocals van Emma Hewitt. Met een bijna engelachtige stem zorgt ze voor een mooi zoetgevoiced stemgeluid op het nummer "I Will Be The Same". Een ander nummer dat veel kans heeft hoge ogen te gaan scoren in de dance scene is "Global". Dit nummer heeft een stevige beat en is eigenlijk een mengelmoes tussen Electro en Tech-house, maar het is wel een nummer dat het dansgevoel in je los maakt.

Als ik dit album vergelijk met het origineel van vorig jaar dan kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat het album nog beter is geworden. Van het begin tot het eind weet "Nothern Lights Re-Lit" de luisteraar te trakteren op herinneringen aan een vorig album dat het hoogtepunt nog niet had bereikt. Door in zee te gaan met andere DJ's en producers krijgt dit remix-album net dat beetje meer waardoor het nog beter wordt.

Zowel het origineel als het remix album zijn het absoluut waard om te kopen. Mocht je slechts één album willen aanschaffen, kies dan absoluut voor het Re-Lit album, omdat dit net dat kleine beetje extra geeft dat op het origineel ontbreekt. Persoonlijk vind ik dit album echt een aanrader dat zijn plaats tussen de overige trance albums in mijn collectie heeft verdiend.

Tracklist

 1. Arrival feat. Brute Force (Ashley Wallbridge remix)
 2. El Segundo (Arty remix)
 3. Stars feat. Jerome Isma-Ae (Hardwell remix)
 4. Full Tilt (Beltek remix)
 5. Too Dark Tonight feat. Roxanne Emery (John O'Callaghan remix)
 6. Citadel (Super8 & Tab remix)
 7. I Will Be The Same feat. Emma Hewitt (Dennis Sheperd remix)
 8. Global (Jordan Suckley remix)
 9. Into The Light feat. Mark Frisch (Lange remix)
 10. Fight The Sunrise feat. Lucy Saunders (Daniel Kandi remix)
 11. Sanctuary feat. Lucy Saunders (Guiseppe Ottaviani remix)
 12. All Is Now feat. Activa (Jorn van Deynhoven remix)

Meer info: Bol.com Northern Lights Re-lit*
Agenda friends/favo artist
Agenda Member
Birthday friends
Like DJGuide
layer1 area