Loading...
Populairste Belgische muziekfestival Tomorrowland van 2 naar 3 festivaldage
*
Populairste Belgische muziekfestival Tomorrowland van 2 naar 3 festivaldage

Published: 24 February 2011

Iedereen herinnert zich nog wel de waanzinnige taferelen tijdens de laatste editie van Tomorrowland. Het festival dat 6 jaar geleden voor de eerste keer werd georganiseerd voor 10 000 bezoekers en zich in enkele jaren ontpopte tot één van de mooiste ter wereld, met meer dan 120 000 bezoekers.

Tomorrowland is in geen tijd onwaarschijnlijk populair geworden in binnen en buitenland.

Tomorrowland werd vorig jaar verkozen tot favoriet zomerfestival van de Studio Brussel luisteraars, in Frankrijk verkozen tot beste Europees festival en recentelijk in Miami (USA) genomineerd voor de jaarlijkse Oscars van de muziekindustrie als beste event ter wereld.

Al maanden ontvangt ID&T emails met de vraag of het festival een dag langer kan duren, daar het mooiste weekend van het jaar te snel voorbij is.
Op Facebook zijn er vele groepen met duizenden fans te vinden die vragen naar een derde festival dag. Al deze factoren hebben er toe bijgedragen dat het festival klaar is voor haar volgende stap en zich op die manier verder kan positioneren tussen de allergrootste festivals werelwijd.

In overleg met gemeente Boom, gemeente Rumst, provincie Antwerpen en De Schorre zal Tomorrowland vanaf 2011 dan ook als volwaardig 3 daags festival plaats gaan vinden.

Concreet betekent dit dat Tomorrowland in 2011 op vrijdag 22, zaterdag 23 & zondag 24 juli zal doorgaan en op alle drie dagen het volledige terrein geopend zal zijn. De camping opent zijn deuren op donderdagmorgen 21 juli, waar in de namiddag de warming up party de festiviteiten zal openen.

Start voorverkoop
Uit alle hoeken van de wereld krijgt ID&T dagelijks vraag naar Tomorrowland tickets; van Brazilië tot Australië van Canada tot Zuid Afrika. De aftermovie die nu bijna 1 miljoen keer uniek bekeken is op YouTube, trekt duidelijk de aandacht van bezoekers uit heel de wereld.
Reeds meer dan 50.000 personen bevestigden op de Facebook Event pagina van Tomorrowland 2011 dat ze aanwezig zullen zijn, wat zeer uniek is.

Uit al deze enthousiaste reacties verwacht ID&T dan ook dat Tomorrowland dit jaar wel eens zeer snel uitverkocht zou kunnen zijn en alle festivalrecords zal breken. Vorig jaar was het evenement reeds 2 maanden op voorhand volledig uitverkocht.

Op zaterdag 2 April om 10h00 stipt start de voorverkoop via www.tomorrowland.be en Free Record Shop (België), snel zijn is de boodschap voor wie Tomorrowland 2011 niet wil missen!

Line up
Elke dag maakt ID&T op de Facebookpagina van Tomorrowland minstens 1 naam van de gigantische line up bekend; afgelopen maandag werd bijvoorbeeld niemand minder dan David Guetta aangekondigd.

Vandaag worden uitzonderlijk 2 namen bekend gemaakt; DJ Tiësto en Faithless (Sound System), die allebei voor de allereerste keer op Tomorrowland zullen spelen, zij worden aan het reeds indrukwekkende lijstje van reeds aangekondigde namen toegevoegd.
De line up is nog ver van compleet, nog vele grote wereldsterren, de meest credibele & hippe DJ’s en opkomende talenten zullen de komende periode dagelijks bekend gemaakt worden via de Facebookpagina van Tomorrowland.

Reeds aangekondigde namen:
David Guetta, Faithless (Sound System), DJ Tiësto, Carl Cox, Above & Beyond, Sasha, Avicii, Ferry Corsten, Afrojack, Fedde Le Grand, De Jeugd Van Tegenwoordig, DJ Rush, Adam Beyer, Sander Van Doorn, Ben Sims, Joachim Garraud, Dubfire, Astrix, Sound Of Stereo, Cosmic Gate, Dave Seaman, Matthias Tanzman, Frank Kvitta, Autoerotique, Satoshi Tomiie, Anthony Papa, Henrik Schwarz, Aly & Fila, Growling Mad Scientists, Pet Duo, Simon Patterson, Dixon vs Âme, Marcel Dettmann vs Marcel Fengler, Seth Troxler & Bill Patrick, Killa Productions, Frequency 7

Toekomst van Tomorrowland ligt in De Schorre
Na de vorige editie in 2010 werd in verschillende media gesuggereerd dat het succes van Tomorrowland ervoor zou zorgen dat er naar een andere locatie zou gezocht worden.
Niets is minder waar, ID&T, organisator van Tomorrowland, is uitermate tevreden met de unieke en prachtige locatie (provinciaal domein De Schorre). Dit werd bekrachtigd met een nieuwe overeenkomst die ervoor zorgt dat het festival ook de komende 5 jaar op De Schorre zal plaatsvinden.

ID&T: “Niet alleen het uitzonderlijk mooie terrein, maar ook het enthousiasme en de professionele omkadering van zowel de locatie als de verschillende gemeentediensten, zorgen ervoor dat we ons geen betere locatie dan De Schorre kunnen inbeelden voor ons festival.
We zijn dan ook zeer blij dat Tomorrowland ook de komende jaren op De Schorre in Boom kan plaatsvinden.”

Rik Röttger, deputé provincie Antwerpen “30 jaar geleden was de open ruimte tussen de gemeenten Boom en Rumst een verlaten gebied. De provincie Antwerpen zag toen al het potentieel ervan in en creeërde een prachtig domein. De organisatie van Tomorrowland maakt dankbaar gebruik van het unieke landschap van De Schorre. Dat dankzij Tomorrowland nu zovele mensen enthousiast zijn over De Schorre zien wij als provincie ook wel wat als een pluim op onze hoed.”

Camping
Ook op de camping wordt dit jaar de sfeer en omkadering nog belangrijker, om hiervan van een even unieke ervaring als het festival te maken. De camping krijgt dit jaar nog meer ruimte, animaties etc zodat deze nog aangenamer zal zijn om te verblijven. Tickets voor de camping zijn vanaf 2 april beschikbaar.

Comfort rooms
De eerste keer in 2010 was alvast geslaagd, alle beschikbare kamers waren bezet, de jacuzzi borrelde dag en nacht en de gasten kregen ontbijt op bed geserveerd. De campingorganisatie zal in 2011 opnieuw veel aandacht besteden aan de Comfort Rooms en er wederom een overgetelijke beleving van maken.
Denk aan comfortabele zachte bedden in mooi ingerichte kamers en verwacht opnieuw heel wat leuke extra’s. Tickets voor de Comfort Rooms zullen enkel online beschikbaar zijn.

Hotels
Indien je in de buurt van het festival wil blijven maar niet op de camping wenst te slapen, kan je kiezen uit een **, *** of **** sterren hotel, vlakbij de luchthaven of het treinstation (Thalys of Eurostar), inclusief dagelijks busvervoer van en naar het festival.
Meer info & bookings van je hotel en vervoer naar het festival kan hier: info@deboeck-incoming.com

Ticketprijzen*
. Combiticket 3 dagen: 135 euro (ex admin fee)
. Dagticket: 62,5 euro (ex admin fee)
. Comfort combi ticket: 198,5 euro (ex admin fee)
. Comfort dag ticket: 98,5 euro (ex admin fee)
. Camping ticket: 24,5 euro** (ex admin fee)

*Minimumleeftijd 18 jaar
**Camping ticket enkel geldig in combinatie met een combiticket

Openingsuren:

Camping:
Opening camping Donderdag 21 juli 2011 - 11u00 (check in mogelijk tot 22u00)
Sluiting camping: maandag 25 juli 2011 - 14u00

Festival:
Vrijdag 22/07/2011: 14h00 – 01h00
Zaterdag 23/07/2011: 12h00 – 01h00
Zondag 24/07/2011: 11h00-00h00Tomorrowland
*
*
Agenda friends/favo artist
Agenda Member
Birthday friends
layer1 area