Loading...
DJ Mixed Dimensions
*
Mixed Dimensions
Echte naam:
Bob Ververs en Jochem van Wieren
Geboortedatum:
15 januari 1985
Getoond:
35
Stemmen:
0

0

FB aanbevelingen:
4 (shares:0, comments:0)

Herkomst:
Nederland
RANK #2706
NL
Stem op Mixed Dimensions*
Overall in DJ-ranking
2702.
2703.
2704.
2705.
2706.
Mixed Dimensions
2707.
2708.
2709.
2710.
2711.Biografie Mixed Dimensions

Bob en Jochem leren elkaar kennen in de Opus Four te Gorinchem. Bob is daar op dat moment DJ en Jochem een regelmatige bezoeker. Aangezien Jochem ook draait, en de andere DJ’s uit de Opus op dat moment niet echt lekker vind draaien, trekt hij de stoute schoenen aan en vraagt aan de baas van de Opus Four of ze nog DJ’s zoeken. Het antwoord is: "ja", en na een keer proefdraaien, staat Jochem als DJ in de Opus Four. Omdat de DJ’s in de Opus Four nauw samenwerken, leren de heren elkaar snel kennen en omdat ze beide een goede muzikale achtergrond hebben, onstaat er al snel een klik. Echter hebben ze beide een heel verschillende draaistijl; Bob draait, naast Allround, meer House, Latin House, Eclectic House, Vocal House en Jochem, naast Allround, meer Techno, Minimal en Minimal House. Na een aantal keer elkaar gesproken te hebben, staan ze begin 2009 samen in het voorprogramma van Vato Gonzalez, in de Opus Four. Aangezien ze tot op dat moment nog nooit eerder samen hadden gedraaid, hadden ze zich goed voorbereid om elkaar zo goed mogelijk aan te kunnen vullen. Later bleek tijdens het draaien dat alles compleet vanzelf ging en de set was dan ook een succes. Geinspireerd door deze set besloten ze op zaterdagavonden, in de Opus Four, nog een aantal keer samen te draaien. Ook dit pakt elke keer weer verrassend goed uit. Op basis van deze goede resultaten besluiten ze samen om als DJ Duo een gooi naar de top te wagen. Zo ontstaat er in januari 2010, Mixed Dimensions; een samenwerking tussen DJ Blackblaze (Bob) en DJ Max-L (Jochem).

De eerste stap, in het nog maar net bestaande Mixed Dimensions, is om de draaistijl meer om te buigen naar een gezamenlijke stijl; een geluid dat bij Mixed Dimensions hoort, aangezien de stijlen van beide heren niet helemaal op elkaar aansluiten. Toen ze de stijl eenmaal hadden gevonden, besloten ze de volgende stap te zetten, een demo maken en inschrijven bij verschillende DJ wedstrijden. Hierdoor gebeurde het dat ze tot nu toe in de volgende wedstrijden stonden:

-          Dancetour DJ Knockout Finale @ Bibilot Dordrecht (3e plaats)

-          The Amusement Company presents: "Proof" (Dj Contest) @ Opus Four Gorinchem (voorronde)

-          DDN DJ Contest Finale @ Baarle Hartog (BE) (2e plaats)

-          Pioneer DJ Contest @ Hollywood Rotterdam (voorronde)

Mixed Dimensions timmert in het eerste jaar van het bestaan goed aan de weg. Naast de behaalde resultaten tijdens de verschillende wedstrijden, treden de heren ook 2 keer op in The Groove, een wekelijks radioprogramma van Merweradio, en worden geboekt voor een aantal lokale house feesten.

Hiermee zijn de eerste stappen gezet, en kunnen de heren zich gaan richten op het maken van eigen producties.


Quotes:

“Energieke house met hier en daar een fijne trance-synth, zo kun je de stijl van Mixed Dimensions wel omschrijven. De heren stralen wanneer ze draaien en dit komt ook terug in hun sets. Het swingt en rockt aan alle kanten.” - The-Groove.nl

November 2010, www.mixeddimensions.nl

 


Youtube DJ Mixed Dimensions

Twitter mixeddimensions
*

meer

Like DJGuide

layer1 area