Loading...
DJ Gomes
*
Gomes
Echte naam:

Getoond:
138
Stemmen:
1

1

FB aanbevelingen:
1 (shares:0, comments:0)

Herkomst:
Nederland
RANK #800
NL
Stem op Gomes

Biografie Gomes

Gomes is al sinds het ontstaan van de Nederlandse UK Garage scene een van de ‘top players’ in deze scene. Als resident bij Speedfreax (#1 garage event in Now& Wow in Rotterdam), maar ook was hij een veelgeboekte naam bij feesten als ‘2StepsAhead’ (Hemkade, Zaandam), Splendid (Powerzone, Amsterdam),Ministry of Sound (NL), Crossover, Juice, Glow, en deed hij zijn eigen feesten Ice cream (Sinners)& Creme Fresh(Club Arena) tegenwoordig doet Gomes nog steeds Old Skool set op verzoek o.a. bij Nope Is Dope (Powerzone & off Corso) B.O.S.S (Paradiso) The Garage ( Jimmy Woo) en Molotov (Club Arena)

Zijn dj carriere begon negen jaar geleden, bij City FM waar hij zijn eigen radio show "The Kick Off" had en met sets op verschillende hip hop en R&B parties in en buiten zijn ‘hometown’ Amsterdam. Naast een aantal residenties (oa Ministry, Sinners & Club Collisee), werd hij met regelmaat geboekt voor avonden op toonaangevende locaties en feesten als Bassline.

Na vier jaar kwam hij op een doordeweekse avond in de Ministry in aanraking met een nieuwe UK sound: 2step en UK Garage. Gegrepen door de harde, snelle beats, ging hij deze platen steeds vaker door zijn eigen sets mixen, wat al snel leidde tot een keuze voor alleen 2step en UK Garage.

Toen de muziek steeds donkerder en rauwer werd, kwam er een tweedeling in de Garage scene, de vrolijke old skool garage 2step kant en de grimey MC garage kant met substylen Sublow, Dubstep en Grime, en hoewel bijna iedereen in Nederland voor de vrolijke sound bleef gaan, voelde Gomes zich meer aangetrokken tot de darkside met alle consequenties van dien.

Naast een aantal feesten in NL en voor progamma’s bij Dizzee rascal & Wiley (melkweg) Lethal B (Schouwburg) 05 days off (Amsterdam) London Night (Rotterdam) concentreert Gomes zich nu ook op het buitenland (met name de UK). Naast boekingen in diverse clubs in de Engelse hoofdstad (The Brink en Jojo's) en Leicester (club 361) gaat een groot deel van zijn tijd nu zitten in het remixen en produceren van nummers onder de naam G-Man! In de UK underground circuleren meerdere tracks van Gomes aka G-Man en zijn reputatie als producer begint langzamerhand te groeien zijn tracks worden door o.a. DJ Chef (rinse fm) Plastician (BBC Radio1) en Dj Cameo (BBC 1Xtra) gedraaid

Ook is er een track van Gomes in Nederland uitgekomen Ft Midland Maffia & Mc Vin-e "Murkery" hier op de cd : Push The Buttons een initiatief van de N.P.I. waar nog onbekende producers aan mee deden. En is er in 2006 een eigen E.P. in de uk uitgekomen met vier tracks van G-Man op het grote UK label van Producer/MC, Jon-E-Cash : Black Ops Records

en is er een track gemaakt met MC D-Double-E "Come Like"afkomstig van het het label van Dizzee Rascal "Dirtee Stank" ook zijn er tracks opgenomen met Bang Bang (van het album Learning Curve met kubus) en met Lyrical Roysten & Rollarocka (Amo-lab).

Vanuit zijn missiedrang om iedereen te bekeren tot de UK Grime & Dubstep sounds organiseert Gomes nu inmiddels voor het derde jaar ‘Oi’ avonden in Paradiso. Door middel van deze avond wil Gomes andere NL & UK dj’s, mc’s en artiesten naam laten maken, inmiddels hebben al velen grote namen op Oi gestaan zoals: Skepta ,Macabre Unit, Stormin, Plastician,Jon-E-cash,Jammer,D-Double-E, Cameo,Newham Generals & Nasty Crew, inmiddels is er een kleine fundering voor de UK sounds in Nederland. ‘Oi’ verlegt ook zijn grenzen buiten de Paradiso zo is er een ‘Oi’geweest in de Winston Amsterdam en Club bazart in Den-Haag. En doet Gomes een avond Met DJ Osiris in de Flex-bar (Amsterdam) genaamd "Voodoo People" wat meer op de dubstep sounds is gericht.

Ook doet Gomes een wekelijks radio progamma bij de Vpro wat is te beluisteren is op het web kanaal van 3voor12.nl genaamd "Oi Pirate Radio"


Youtube DJ Gomes

Like DJGuide

layer1 area